Va multumesc frumos pt. raspuns. Nu vreau sa fac abuz de amabilitatea dvs. dar vad ca sunteti avocat si cred ca sunteti cel mai in masura sa-mi raspundeti la astfel de intrebari. De aceea va rog frumos sa ma scuzati de deranj.
In ceea ce priveste raspunsul dvs. de la nr. 7, in codul penal -partea generala- capitolul IV "Pluralitatea de infractiuni" m-am uitat cu ceva timp in urma si nu intelesesem exact daca recidiva (Art.37 Cod Penal) nu este de fapt o infractiune continuata respectiv nu intra la concursul real de infractiuni? Eu nu am studiat dreptul in Romania, sunt traducator de lb. germana, in Germania, si trebuie sa inteleg exact acesti termeni juridici pt. a putea reda fidel sensul lor din limba romana in lb. germana.
In ceea ce priveste rapunsul dvs. dat la nr. 1 sa inteleg ca "a investi cu formula executorie" este a pune acea stampila pe hotararea judecatoreasca prin care hotararea ramane definitiva si irevocabila ??? Am sa citesc in codul de proc. civila.
Poate sa investeasca si o avocata imputernicita acea hotarare judecatoreasca? Pt. ca textul este dintr-o procura care suna dupa cum urmeaza:
„In îndeplinirea mandatului, mandatara mea va promova actiune judecatoreasca (la Judecatoria sector 6 Bucuresti, in raza careia am avut ultimul domiciliu), va administra probe, va primi actele de procedura, va promova caile de atac (ori va raspunde in acestea, dupa caz), va plati taxe, onorarii etc, va primi hotararile judecatoresti, iar dupa ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de divort, o va putea legaliza si investi cu formula executorie, semnand in numele meu si pentru mine, oriunde va fi nevoie, semnatura fiindu-mi opozabila."
Eu trebuie sa traduc aceasta procura si din acest motiv este important sa inteleg exact la ce se refera.
Va multumesc inca odata pt. efortul dvs. si pt. timpul acordat.
Cu stima
Cristina Weber
Pluralitatea de infracţiuni constituie după caz concurs de infracţiuni sau recidivă. Deci recidiva nu poate intra în cadrul concursului de infracţiuni, fiind două lucruri diferite, două forme ale plralităţii, în funcţie de existenţa unei condamnări definitive pentru una din infracţiuni (în cazul recidivei) sau lipsa condamnării definitive (în cazul concursului).
Cât despre investirea cu formulă executorie a hotărârii eu ştiu că aceasta se dă de către instanţă la cererea părţii care a câştigat procesul sau a reprezentantului acesteia. Deci cred că este vorba de împuternicirea avocatului de a cere investiea cu formulă executorie.
Sper să nu vorbesc prostii.