avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie pensionare

Buna ziua,

Suntem institutie publica si avem un angajat cu 1/2 norma de lucru care are functia de baza la o unitate de invatamant (este cadru didactic acolo). Peste cateva luni va implini varsta de pensionare de 65 de ani. La cererea angajatului, unitatea de invatamant la care acesta are functia de baza, doreste sa-l mai tina in activitate inca 3 ani, in baza unor reglementari speciale.
Conform art. 55, lit a, coroborat cu art. 56 lit c, din CM, contractul individual de munca inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.
Cum vom proceda? Ii vom face de incetare CIM chiar daca el nu va iesi la pensie?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: maria-B , utilizator 13:45, 8 Mai 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrez in invatamant ca personal didactic auxiliar pe post de ... Câmpean Clara Câmpean Clara Lucrez in invatamant ca personal didactic auxiliar pe post de bîbliotecar si de curând am primit decizia de pensionare la limita de varsta. As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Reangajare pensionar comoserv comoserv Salariatul aduce decizia de pensionare pentru limita de varsta. Doresc sa-l reangajez,trebuie sa-i incetez contractul si sa-i fac altul? Care este baza ... (vezi toată discuția)
Modificari legislative - varsta pensionare Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Avand in vedere noua L93/2019, care modifica art. 56 1) lit c din CM, as avea o intrebare: cum se aplica \"la varsta de 65 ani\"? este un pic confuz ... (vezi toată discuția)