avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Adeverinta ccc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Adeverinta ccc

La rubrica cu veniturile realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului la primul rand luna nasterii copilului (sa presupunem ca data nasterii este 05.05.2014) se trece venitul realizat in luna mai 2014 sau cel din aprilie 2014?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:31, 13 Mai 2014
~ Conținut șters la cerere ~
1. Veniturile luate in calcul sunt cele din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).

2. In cazul in care copilul este nascut in 05.05.2014 se iau in calcul veniturile din lunile iunie 2013 - mai 2014.

3. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 3
...
(6) Pentru luna nasterii copilului se iau in calcul veniturile cuvenite pentru acea luna, respectiv venitul pe care l-ar fi primit persoana daca ar fi lucrat in toata luna, sau cumulul dintre venitul aferent zilelor lucrate cu indemnizatia de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil tata - cum se calculeaza cele 12 luni de obtinere venituri? deliav111 deliav111 Buna ziua, am si eu urmatoarea nelamurire: pentru ca tatal sa poata beneficia de 1 luna de CIC, acesta trebuie sa fi obtinut venituri in ultimele 12 luni de ... (vezi toată discuția)
Adeverinta venit net pentru calcul indemnizatie crestere copil max300 max300 Buna ziua! Am nascut pe data de 8 octombrie 2014. Intrebare: pentru calculul indemnizatiei de crestere copil se iau in vedere veniturile obtinute in ... (vezi toată discuția)
Completare adeverinta venit indemnizatie irina1982 irina1982 Buna ziua, In completarea adeverintei referitor la veniturile realizare in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului pentru obtinerea indemnizatiei ... (vezi toată discuția)