In momentul in care o banca vrea sa puna poprire pe o pensie, pentru neplata ratelor, poate sa faca asta fara proces? Pensia o primesc pe card, emis de o alta banca, la care am si acolo o descoperirede bani. Cum poate banca sa procedeze?deschide proces, sau are voie sa puna oprire pe card (pensie)?
Contractul semnat cu banca este titlu executoriu, astfel incat banca nu va da in judecata ci merge la executor si pune in executare contractul. Executorul judecatoresc obtine incuviintare executare silita in instanta (unde nu sunteti citat, se solutioneaza in lipsa) si apoi va executa silit prin toate formele de executare, inclusiv prin poprire. Totul se intampl a in maxim 2 saptamani de la data la care banca a contactat executorul.
Nu am casa si nici alte bunuri.Nu am decat o pensie de 488 lei. Avand 2 banci, cum pot pune poprire pe pensie?Dupa cate stiu nu au voie sa opreasca decat 1/3 din pensie.Daca o banca pune oprire pe toata pensia, cealalta ce face?Eu am avut o descoperire de card la o banca si un imprumut de nevoi personale.Cum sa opreasca toata suma o singura banca?
Poprierea se instituie pana la 1/3 din venit, iar in eventualitatea in care exista mai multe executari asupra aceluiasi debitor, poprirea se poate instituie pana la cel mult jumatate din venituri.
Nu vi se va popri intreaga pensie.
Poprire
ContSters202285
Poprirea pe salar se poate face la solicitatarea creditorului.
Creditorul a solicitat executorului ca sa se continui procedura de executare silita a ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu
aadriana
Buna ziua,
Vreau sa va cer un sfat pentru ca nu stiu ce sa fac.In anul 2006 sotul meu a contractat un credit de 10.000 lei la care am platit pana in 2009 ... (vezi toată discuția)
Poprire
bruneta89
buna seara
as dori sa stiu am primit acasa o executare silita prin care este specificat urmarirea bunurilor mobile.
la munca inca nu a ajuns institare
azi ... (vezi toată discuția)