avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu executoriu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu executoriu

Buna ziua,

Vreau sa va cer un sfat pentru ca nu stiu ce sa fac.In anul 2006 sotul meu a contractat un credit de 10.000 lei la care am platit pana in 2009 cand s-a imbolnavit si in aprilie 2010 a decedat.Fiind in imposibilitate de plata din 2009 creditul s-a vandut la o firma de recuperare care a angajat un executor judecatoresc.Prima rata am platit-o din mana la biroul executorului in aprilie 2010 si apoi am convenit sa mi se puna poprire pe salar 33%.In fiecre luna i se plateste de catre firma la care lucrez in aceeasi zi a lunii fara intarzieri cei 33%.Cu toate acestea zilele astea am primit o hartie cu executare silita pe apartamentul in care locuiesc.Acest apartament este dobandit in timpul casatoriei si este bun comun al meu si al sotului meu decedat.Eu nu am facut inca succesiunea dupa decesul sotului meu dar pe data de 16.09.2010 voi face succesiunea la care sunt mostenitori 2 copii, unul de 11 ani si unul de 18 ani si eu ca sotie.
Cum pot proceda sa nu imi fie pus sechestru pe apartament?Nu vreau sa ma trezesc in strada cu doi copii pentru 12.000 lei(120.000 lei vechi).Mai am la dispozitie o saptamana dupa care se instituie sechestru.Va rog sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: aadriana , utilizator 10:01, 12 Septembrie 2010
Buna ziua.Nu ati precizat daca s-au incheiat documente pentru forma de executare agreata de dvs. respectiv poprire din veniturile obtinute.Recomandarea mea este sa va angajati un avocat chiar nu are sens ca pentru o suma asa mica sa pierdeti apartamentul.
Am numai o hartie emisa de executor catre banca unde am cardul de salar in care se anunta banca ca mi se vor opri 33% din salar de catre intreprindere si astfel sa nu mai opreasca ei ( exista o hartie prin care trebuia sa imi opreasca banca din salar iar la solicitarea mea s-a facut poprirea la firma ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita apartament coproprietar minor aadriana aadriana Va rog sa imi spuneti si mie daca un executor judecatoresc poate sa ma execute silit si sa imi i-a apartamentul in care locuiesc eu si copii, dintre care unul ... (vezi toată discuția)
In domeniul dreptului procesual civil: poprirea swimmer90 swimmer90 Avand calitate de garant intr-un contract de credit din 2009, mi-au fost banii blocati in contul bancar de salariu in totalitate de carte exectutorul ... (vezi toată discuția)
Poprire cont paulapaula paulapaula Buna ziua, Mi s-a pus poprire pe cont din cauza unui credit neplatit (in urma cu 7 ani). angajatorul nu a primit nimic asa ca banca mi-a sugerat ca de cate ... (vezi toată discuția)