avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident rutier fara asigurare rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident rutier fara asigurare rca

Buna ziua,

Am facut un accident fara a avea rca valabil dar nu sunt eu vinovat si intrebarea mea este : asigurarea vinovatului ma despagubeste ?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 11:10, 10 Mai 2014
DA
Daca se poate demonstra ca nu dvs. sunteti vinovat ci celalalt cond. auto, atunci veti fi despagubit pe asigurarea celuilalt.
In ceea ce priveste lipsa asigurarii obligatorii pt. vehiculul pe care l-ati condus si s-a produs accidentul rutier, puteti fi amendat, potrivit L.136/1995.
Insa, tocmai lipsa asigurarii dvs. va determina pe cei de la asigurari sa verirfice amanuntit cum s-a produs accidentul, in plus, daca cel vinovat a condus o Dacie si dvs. un Mertan, atunci, cu siguranta se va deschide o ancheta care sa stabileasca cauzele si imprejurarile in care s-a produs accidentul si cine se face vinovat de producerea avariilor la masina dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazuri de regres al asiguratorului rca impotriva asiguratului haky_h haky_h Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti (eventual cu referire la articol din lege) daca exista vreo situatia in care asiguratorul RCA, poate cere in instanta ... (vezi toată discuția)
Aciident daune silviu balea silviu balea am avut aciident cu masina si as vrea sa stiu daca rca ma va despagubii in cazul in care nu a mai fost implicata nici o masina in accident. masina nu este pe ... (vezi toată discuția)
Cand nu este valabila o polita rca? inalucan inalucan In urma cu trei ani a avut loc un accident. Cel care a fost gasit vinovat avea alcoolemie 0,7%. La politie i s-a cerut polita RCA (fiind vinovat). Aceasta ... (vezi toată discuția)