Buna ziua,
In urma unei vizite la medicul de familie, aflu cu surprindere ca nu sunt asigurata la sanatate, cu toate ca din martie 2008, platesc taxe catre CNAS, taxe care sunt achitate la zi. Merg sa rezolv situatia la sediul CNAS si evident sa solicit o adeverinta de asigurat, unde, dupa 3 ore de asteptat, in situatia in care sunt gravida in aproape 8 luni si cu probleme de iminenta de avord/nastere prematura, mi se confirma ca sunt neasigurata, deoarece ei nu au situatia mea financiara de la ANAF pe perioada 15.06.2012 - 31.12.2013, cu toate ca pana la data de 15.05.2012 au dovada ca taxa este in intregime achitata. M-au trims la plimbare, sa revin sa le demonstrez ca am platit urmatoarea perioada, cu deciziile de impunere 250,260 si chitantele aferente si reprosul ca ce am pazit 9 luni de zile sa nu-mi achit aceste taxe :O si o gramada de alte vorbe urate aruncate printre discutiile dintre aceasta angajata la ghiseu si altele, referitoare la cat de prosti suntem cei ce cerem informatii si cat de epuizata este de "nesimtirea" noastra, timp in care eram prezenta la toate acestea.
1. As dori sa stiu, daca obligatia mea este sa alerg sa le fac lor dovada platii (care apare in regula in baza de date ANAF) si daca este legal sa nu fiu asigurata in aceste conditii. Conform Ordin Nr. 617 din 13 august 2007, care nu stiu daca a fost modificat, o data ce am platit catre CNAS devin asigurat si aceasta calitate inceteaza doar daca nu mai sunt locuitor al statului roman, iar in cazul in care as avea datorii statul ma penalizeaza si intr-un fel sau altul, isi va recupera datoria de la mine, neincetand a-mi suspenda dreptul de asigurat.
2. Doresc sa fac o plangere pt jignirile care mi-au fost adresate de angajata CNAS, in situatia in care nu am ridicat vocea, am vorbit civilizat, fara a aduce vreo jignire cuiva si m-am adresat doar cu dvs, in situatia in care am fost luata doar la per tu. Mentionez ca am o varsta, am o facultate, nu am mers sa cer niste drepturi care nu mi se cuvin si sunt pusa pe drumuri in situatia in care in cel mai bun caz pot sa mai duc sarcina inca o luna. Cui ma adresez si cum se procedeaza? E prima data cand vreau sa fac asa ceva, nu sunt genul reclamant, insa, gestul a fost extrem de mizerabil si pt prima data in viata, imi doresc ca acea persoana macar sa invete sa se comporte cu cei care cotizeaza pt a o tine pe acel scaun.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns:
Petra2014 , utilizator
19:45, 13 Mai 2014