avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Suspendare sc fara activitate, care are trei asociati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Suspendare sc fara activitate, care are trei asociati

Care este procedura pentru suspendarea unei societati care nu are nicio activitate, care nu are niciun contract in derulare, in care sunt trei asociati: 2 cu 2% si unul cu 96% ?
Ce acte trebuiesc depuse in acest sens la orc? Aceasta cerere poate fi facuta doar de catre administratorul acestei sc?
Cel mai recent răspuns: ContSters40598 , utilizator 21:48, 4 Mai 2009
Nu poate administratorul sa solicite suspendarea activitatii.
Trebuie sa existe Hotararea AGA in acest sens, aceasta se depune la ORC.
Suspendarea se poate hotari pt maxim 3 ani.
Ok, Hotarare AGA! Cum trebuie sa arate aceasta Hotarare? Ce trebuie scris in ea: ca asociatii adunandu-se au hotarat (datorita lipsei de bani si a altor mijloace) sa suspende activitatea sc..care oricum nu este profitabila..si chiar nu exista de mai bine de 1 an de zile?
Cu aceasta Hotarare se poate duce la RC doar administratorul sc sau este obligatoriu sa mearga si asociatii? (admin este unul dintre asociati!)
Aceasta Hotarare trebuie depusa la RC dupa publicarea ei in M.Of., sau publicarea se poate face prin intermediul RC ?
Multumesc lory10!:coffee:
Ultima modificare: Luni, 4 Mai 2009
ContSters40598, utilizator
Hotararea AGA a SC....... din data de ...........
Enumerati asociatii cu datele de identificare, intruniti astazi......, au hotarat:
Suspendarea activ firmei pt o perioada de .... , respectiv cu incepere de la data.... pana la data...... Si semnata de toti asociatii.
La ORC poate merge administratorul.
Publicarea in M. Of. se dispune de catre ORC.
Ultima modificare: Luni, 4 Mai 2009
Lorena Chirila, Avocat
Multumesc lory!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilant de lichidare livia.mazare livia.mazare buna ziua am si eu nevoie de ajutor o srl este suspendata si s-a luat decizia dizolvarii, lichidarii si radierii ei. stie cineva cum trebuie sa arate ... (vezi toată discuția)
Inchidere activitate firma ContSters40598 ContSters40598 Cum trebuie sa procedez pentru a inchide activitatea unei firme (bar si magazin alimentar aflate la sediul sicial al firmei) pe o perioada de 2 ani sa ... (vezi toată discuția)
Mentinere sc fara activitate ciobanuiulia ciobanuiulia Buna ziua, va rog imi puteti spune cat timp pot mentine o societate fara activitate?Am auzit ceva de limita de 3 ani de la infiintare, dupa aceea ar fi ... (vezi toată discuția)