avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Fara permis, baut, accident, furt
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Fara permis, baut, accident, furt

Buna ziua ...sa incep asa am venit baut acasa am luat cheile de la masina lu cumnatamiu care sta cu mine in aceeasi casa am facut accident FARA VICTIME a venit politia am suflat in prostia aia 0,77 mi a iesit dupaia am fost la sange si nu am nici permis de conducere ...Intrebarea mea este: Pot scapa cu amenda administrativa ? ca unii mi or spus ca da alti ca nu ..si plus de asta nu mai am nici antecedente penale :D
Ultima modificare: Vineri, 9 Mai 2014
zaicaioan, utilizator
Cel mai recent răspuns: eugen68octavian , utilizator 20:11, 19 Decembrie 2016
Obiect:
conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (art.336 NCP) art.335 al.1 NCP ce inseamna art 336 NCP art 335 NCP ???? La ce pedeapsa sunt predispus ?
Ultima modificare: Duminică, 1 Iunie 2014
zaicaioan, utilizator
ART. 335
Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive.
ART. 336
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.
(3) Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
Nu vreau sa sune aiurea,.... eu zic sa va concentrati mai mult pe posibilele probleme care le puteti avea (o condamnare chiar daca e cu suspendare nu da prea bine la CV) si mai putin pe cand veti obtine permisul. Angajati-va un avocat, incercati sa explicati (sa explice avocatul) ca datorita varstei (presupun ca aveti undeva in jur de 17-18 ani) ati facut nazbatiile mentionate, daca va intelegeti bine cu vre-un profesor sa depuna marturie ca "sunteti copil cuminte si a fost o scapare". Incercati sa impresionati procurorul/judecatorul, cu lucruri bune. Daca va vor auzi ca pe un magnetofon "permis, permis, permis, cand pot sa dau de permis, vreau permisu',...." o sa gandeasca ca nu regretati deloc fapta comisa, ca nu va pasa de sanctiuni, de ceea ce s-ar fi putut intampla. Instanta trebuie impresionata prin lucruri bune. Faptul ca dvs. va doriti permisul si repetati in fata instantei intr-una nu ajuta. V-ar fi ajutat (putin) daca v-ar fi trebuit pentru servici dar in cazul de fata nu e cazul. Si acum sa citezez o fosta celebra europarlamentara "Succesuri" :) .
Domnu" postant, hai să te lămuresc eu pe bune şi pe cinstite. Legea spune că vii la puşcărie, ţi-au scris domnii avocaţi mai sus articolul din Noul Cod Penal, (aia înseamnă NCP) Depinde de câţi bani ai şi mai ales câţi eşti dispus să dai ca să scapi cu suspendare. Asta în primul rând. Unde şi cui să dai banii, asta rămâne să te descurci singur, nu te pot lămuri, dar văzând prin media valul de arestări al celor care iau mită, e puţin probabil ca să scapi de puşcărie plătind pe cineva.
în al doilea rând depinde de câte probleme ai creeat sau nu până acum. Dar deja astea pe care ni le-ai scris aici sunt prea multe pentru a trece în faţa unui procuror sau judecător, drept un om la locul lui care a avut şi el o scăpare şi căruia merită să-i fie acordată o a doua şansă.
Părerea mea este următoarea: au să te mulgă domnii avocaţi de toţi banii pe care pot să-i mulgă şi apoi vei fii condamnat. O condamnare atârnă foarte mult pentru viitorul tău, ţi se va scrie în cazier şi NU VA FI ªTEARSÃ DE ACOLO NICIODATÃ. Va fi poate reabilitată, dar nu vei mai avea niciodată cazierul curat şi asta e grav în unele situaţii. Vei trăi şi vei vedea.
În baza art. 396 alin. (1), (4) C. proc. pen. raportat la art. 83 C. pen.
stabileşte pedeapsa de 9 luni închisoare în sarcina aceluiaşi inculpat, sub
aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui
autovehicul sub influenţa alcoolului, prevăzute de art. 336 alin. 1 C. pen., cu
aplic. art. 396 alin. 10 C.proc.pen.
În baza art. 39 alin. 1 lit. b C.pen., contopind pedepsele stabilite anterior,
adaugă la pedeapsa de 9 luni închisoare un spor de o treime din cealaltă
pedeapsă, de 3 luni închisoare, în final rezultând pedeapsa de 1 an închisoare.
În baza art. 83 alin. (1) C. pen. amână aplicarea pedepsei închisorii pe un
termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 C. pen., de 2 ani de la data
rămânerii definitive a prezentei hotărâri. ...Ce inseamna amanarea aplicari pedepsei ? si cand o sa pot sa dau de carnet ? Neaparat trebuie sa treaca cei 2 ani de supraveghere ?

Alte discuții în legătură

Conducere sub influienta alcolului redinciucconstantin redinciucconstantin ar 336 al 3 cod penal pedeapsa de 2 respectiv 5 ani inchisoare se da si cu suspendare? (vezi toată discuția)
Condus fara permis BlackT BlackT Buna seara, in seara asta patit ceva grav, m-am plimbat cu un amic prin parcare dupa care am iesit pe domeniul public ( nu am permis, dar sunt la scoala ), si ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis, alcoolemie - consecinte bogdan900905 bogdan900905 buna! un prieten a fost oprit de politia rutiera . el nu are permis si i-a ieșit o alcoolemie de 0.51 in aerul respirat a fost dus si la racoltare probe de ... (vezi toată discuția)