buna ziua . in 1992 am cumparat un apartament impreuna cu sotul meu. avem impreuna un baiat de 20 ani iar sotul meu mai are din afara casatoriei o fiica de 27 ani. sotul meu a murit saptamana trecuta. el mai avea o masina dacia din 1984 care nu mai functioneaza de 8 ani dar nu afost radiata. au ramas 250 milioane datorii la intretinere impreuna cu penalitati , 36 milioane la impozit. casa si masina. si 32 milioane de la un card personal cetelem . mentionez ca eu sant plecata de 10 ani in italia iar baiatul de 4 ani. pt apartament s-a deschis dosar pt executare silita iar cetelemul a trimis debitul la o agenzie de recuperari credite care a trimis mandat de executare. va rog sa ma ajutati sa gasesc o solutie pt iesirea din acest labirint. va multumesc. Marina
eu vroiam sa incep sa platesc intretinerea am vb la apaterm despre esalonarea datoriilor dar administratorul mi-a zis ca nu pot plati pentru ca este dat la executare silita. pot gasi un cumparotor si vinde fara dezbaterea mostenirii?
Bună ziua.
Datoria este datorie și trebuie plătită, cu excepția prescripției dreptului.
Copilul defunctului din afara căsătoriei are drept la moștenire, însă va prelua și o parte din datorii.
buna ziua da am fost deja la notar dar ne-a zis ca este imposibil sa se dezbata in doua zile cum dorea fiica lui. dar daca acest aprtament este deja dat pt executare silita se mai poate face ceva? fiica sotului meu ar fi dorit ca in trei zile sa primeasca si banii care i se cuvin din partea sa.
Nu, nu puteti vinde. Dat fiind costurile dezbaterii succesiunii, valoarea datoriilor, daca ramane o diferenta din pretul ap trebuie sa ii dati si primului copil desi nu stiu daca mai au ce mosteni copiii ca in masa succesorala intra doar jumatate din ap si jumatate din datorii), mai bine lasati balta povestea asta.
Daca se executa ap si ramane o diferenta, i se pune pe cont la cec la dispozitia dvs sau sotului decedat si dezbateti atunci succesiunea daca o fi cazul pt suma de bani..
Luati legatura cu executorul si vedeti care e stadiul executarii.
De ce in 3 zile sa primeasca banii ? va avea mult de asteptat