avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cote diferite de tva pe factura
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cote diferite de tva pe factura

Este legal ca pe aceeasi factura sa existe doua cote de tva (de ex. produse cu tva 9% si produse cu tva 24%) ?
Daca imi puteti da si baza legala, va rog.
Multumesc

Cel mai recent răspuns: Elis Ismail , Contabil 09:05, 23 Iunie 2015
Buna ziua!
Da, este legal. Daca vreau sa cumpar de la un magazin o paine si un borcan de mazare, si vreau factura, imi va face o singura factura cu cotele de tva diferite.
Baza legala este codul fiscal.
Ultima modificare: Vineri, 9 Mai 2014
Elis Ismail, Contabil
Multumesc pt raspuns. As vrea sa stiu, daca se poate, exact articolul unde se precizeaza acest lucru.
Pentru cotele de tva art.155 alin.19 lit.j din CF.
Pentru includerea produselor cu cote diferite in aceeasi factura nu exista aceasta obligativitate (cel putn asa stiu eu), aceasta ramanand la alegerea vanzatorului (daca face factura pentru fiecare cota).
Daca o factura cuprinde produse cu TVA 24% si altele cu 9%, exista obligativitatea ca factura sa cuprinda si subtotaluri pe fiecare cota in parte?
Daca avem in vedere articolul mentionat anterior, consider ca se "extinde" si la subtotaluri. (practic se poate verifica mai usor jurnalul de cumparari/vanzari cu factura).
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2015
Elis Ismail, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul tva tatui tatui Buna seara Va rog sa ma ajutati cu o factura (cota de tva 24% si cota de tva 9%) Baza 3115 Tva 290,85 Total factura 3405,85 Nu stiu sa calculez cat este cu ... (vezi toată discuția)
Tva import platit in vama-d300, factura livrare cu taxare inversa cetina cetina Buna ziua, Am urmatoarele intrebari: 1. TVA-ul platit in vama pt. un import de marfa din Ucraina, unde anume se evidentiaza in D300? Acest TVA trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Produse ce vor avea tva 9% de la 1.09.2013 daniscom daniscom Conform Ordinului 1436/852/2013 privind aplicarea cotei reduse de TVA 9% pentru paine si specialitati de panificatie, rezulta la art.1, aln. 1 litera b ... (vezi toată discuția)