avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical

buna ziua, as dori sa stiu daca pe peioada concediului medical, in revisal trebuie suspendate sporurile?(desi in timpul cm, cim nu se suspenda)

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:32, 9 Mai 2014
Art.50 c.mun.
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
...
b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;
..

In acest caz, c.i.m. este suspendat in virtutea legii.


Art.49 C.mun:
...
(3) Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.
....

Suspendarea c.i.m.pe durata unui concediu medical nu se opereaza in REVISAL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de suspendare la suspendare de drept Bubinubi Bubinubi Buna ziua, in cazul suspendarii de drept (art. 50 Codul Muncii) pentru concediu de maternitate/ concediu pentru incapacitate temporara de munca se mai face ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim? gillu gillu Buna ziua. Vineri 06.01.2017 s-a transmis prin e-mail unui angajat o notificare de desfacere a CIM in temeiul art. 31 (3), in perioada de proba, dupa ce in ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim ptr cm Michaela_D Michaela_D In cazul in care un salariat de 12 luni are CM ptr neoplazii, i se suspenda contractul de munca? Cu ce art.? Multumesc. (vezi toată discuția)