avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cerere acordare personalitate juridica anulata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cerere acordare personalitate juridica anulata

Buna ziua,

As avea o mica intrebare, poate ma puteti ajuta cu un sfat .
Am depus la Judecatorie, toate actele necesare in vederea acordarii personalitatii juridice mentionand in cererea de acordare faptul ca potrivit art.50 din alin 2 din legea 230/2007, cererea este scutita de taxa judiciara de timbru, astfel cum am procedat la mai multe cereri, admise pana la urma, fara taxe.
La dosarul in cauza, am fost citat o data pentru a depune dovada achitarii taxei judiciare de timbru in valoare de 100 lei ... iar in cateva zile ca sa depun dovada achitarii a 20 lei... probabil nici ei nu erau convinsi de treaba.
Am depus o adresa la dosarul in cauza prin care am sustinut faptul ca sustem scutiti de taxa dupa care la primul termen cererea mea a fost anulata pentru neachitarea taxei judiciare solicitate de catre instanta, incheierea fiind cu drept de apel in termen de 5 zile de la comunicare.
Intrebarea mea ar fi daca as putea ataca sentinta respectiva?sau o alta modalitate de a avea castig de cauza.

Multumesc aticipat !
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:43, 5 Iunie 2014
Potrivit art. 39 din OG 80/2013 trebuia sa faceti cerere de reexaminare in 3 zile.
Aceasta este modalitatea in care puteati pune in discutie imprejurarea ca datorati sau nu taxa de timbru.
Neprocedand in acest fel ... instanta a anulat cererea .. potrivit dispozitiilor procedurale.

Art. 39
(1)Împotriva modului de stabilire a taxei judiciare de timbru, reclamantul poate face cerere de reexaminare, la aceeaşi instanţă, în termen de 3 zile de la data comunicării taxei datorate. Cererea de reexaminare este scutită de la plata taxei judiciare de timbru.
(2)Cererea se soluţionează în camera de consiliu de un alt complet, fără citarea părţilor, prin încheiere definitivă. Dispoziţiile art. 200 alin. (2) teza I dinCodul de procedură civilă rămân aplicabile în ceea ce priveşte complinirea celorlalte lipsuri ale cererii de chemare în judecată. Instanţa va proceda la comunicarea cererii de chemare în judecată, în condiţiile art. 201 alin. (1) din Codul de procedură civilă, numai după soluţionarea cererii de reexaminare.
OUG 80/2013
ART. 21
Cererea privind înregistrarea asociaţiilor de proprietari, de locatari sau mixte şi
apelul împotriva încheierii judecătorului-delegat se taxează cu 20 lei.

depuneti o noua cerere si achitati taxa de timbru.
~ Conținut șters la cerere ~
@adriana_c
Chiar deasupra mesajului dv. s-a postat fragment din acelasi OUG 80.2013 in care se pomeneste de asociatiile de proprietari. Taxa este de 20 lei.
Cititi, va rog, articolul 21 din acest OUG.
In luna martie 2014 am obtinut incheierea judecatoreasca de infiinare a unei asociatii de proprietari si-am achitat doar taxa de 20 de lei, nici un ban in plus si nici o alta taxa.

Alte discuții în legătură

Asocatii de proprietari luminita39x luminita39x Buna ziua, nu gasesc nicaieri ce valoare are taxa de timbru sau judiciara care se plateste la infiintarea unei asociatii de proprietari si trebuie depusa ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru stabilita incorect - pot sa nu platesc fara anularea cererii? nyusziful nyusziful Buna ziua, Am introdus o cerere de chemare in judecata pentru inregistrarea si dobandirea personalitatii juridice a Asociatiei de proprietari. Am depus odata ... (vezi toată discuția)