avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cerere acordare personalitate juridica anulata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cerere acordare personalitate juridica anulata

Buna ziua,

As avea o mica intrebare, poate ma puteti ajuta cu un sfat .
Am depus la Judecatorie, toate actele necesare in vederea acordarii personalitatii juridice mentionand in cererea de acordare faptul ca potrivit art.50 din alin 2 din legea 230/2007, cererea este scutita de taxa judiciara de timbru, astfel cum am procedat la mai multe cereri, admise pana la urma, fara taxe.
La dosarul in cauza, am fost citat o data pentru a depune dovada achitarii taxei judiciare de timbru in valoare de 100 lei ... iar in cateva zile ca sa depun dovada achitarii a 20 lei... probabil nici ei nu erau convinsi de treaba.
Am depus o adresa la dosarul in cauza prin care am sustinut faptul ca sustem scutiti de taxa dupa care la primul termen cererea mea a fost anulata pentru neachitarea taxei judiciare solicitate de catre instanta, incheierea fiind cu drept de apel in termen de 5 zile de la comunicare.
Intrebarea mea ar fi daca as putea ataca sentinta respectiva?sau o alta modalitate de a avea castig de cauza.

Multumesc aticipat !
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:43, 5 Iunie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Este exact acelsi lucru. Spuneti-i cum vreti: inregistrare, infiintare...
Pentru a infiinta o asociatie de proprietari trebuie depusa o cerere de acordare a personaliltatii juridice la judecatorul delegat. Aceasta cerere trebuie insotita de un set de documente si inscrisuri. In final se obtine o incheiere judecatoreasca de acordare a personalitatii juridice pentru nou infiintata asociatie de proprietari.
Taxa este de 20 de lei.
Inregistrarea la finante nu costa nimic.
~ Conținut șters la cerere ~
Adriantot a scris:

Este exact acelsi lucru. Spuneti-i cum vreti: inregistrare, infiintare...
Pentru a infiinta o asociatie de proprietari trebuie depusa o cerere de acordare a personaliltatii juridice la judecatorul delegat. Aceasta cerere trebuie insotita de un set de documente si inscrisuri. In final se obtine o incheiere judecatoreasca de acordare a personalitatii juridice pentru nou infiintata asociatie de proprietari.
Taxa este de 20 de lei.
Inregistrarea la finante nu costa nimic.

Buna ziua,

Revin la acest subiect deoarece la un alt dosar cu acelasi obiect, intampin aceeasi problema.
Am depus cererea de acordare a personalitatii juridice, am atasat cererii dovada achitarii taxei judiciare de timbru in valoare de 20 (Art.21 OUG 80/2013) insa suntem citati ca sa depunem diferenta de 80 Lei ( banuiesc ca ei considera ca taxa judiciara este de 100 Lei, potrivIt art.12 lit.c din OUG 80/2013 ca si la cererea de dinainte )

Ma puteti sfatui va rog cum sa fac, deoarece nu vreau ca si aceasta cerere sa fie anulata.

Multumesc !
Eu nu inteleg de ce depuneti dumneavoastra dosare, cereri... la Judecatorie!?
Eu, si altii ca mine, am mers la judecatorul delegat, am stat de vorba fata in fata, s-a uitat in dosarul pe care l-am pregatit, mi-a spus sa-l mai completez cu unele inscrisuri... Am revenit peste 2-3 saptamani si iar a examinat dosarul, iar mi-a spus sa mai completez cu unele inscrisuri... iar peste alte cateva saptamani a verificat, a luat dosarul si s-a pronunat: admite cererea de infiintare a asociatiei... Mi-a spus sa caut grefiera peste 5 zile si sa iau Incheirea judecatoreasca scrisa, parafata.... Cand a spus ca-mi admite cererea m-a trimis sa achit cei 20 de lei, timp in care judecatorul a dictat grefierei ce sa scrie in registrele lor...

Adica va sugerez sa discutati fata in fata si nu sa trimiteti dosarul prin posta. Eu conving mai bine judecatorul daca sunt fata in fata cu el decat prin corespondenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asocatii de proprietari luminita39x luminita39x Buna ziua, nu gasesc nicaieri ce valoare are taxa de timbru sau judiciara care se plateste la infiintarea unei asociatii de proprietari si trebuie depusa ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru stabilita incorect - pot sa nu platesc fara anularea cererii? nyusziful nyusziful Buna ziua, Am introdus o cerere de chemare in judecata pentru inregistrarea si dobandirea personalitatii juridice a Asociatiei de proprietari. Am depus odata ... (vezi toată discuția)