avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa judiciara de timbru stabilita incorect - pot sa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa judiciara de timbru stabilita incorect - pot sa nu platesc fara anularea cererii?

Buna ziua,
Am introdus o cerere de chemare in judecata pentru inregistrarea si dobandirea personalitatii juridice a Asociatiei de proprietari.
Am depus odata cu ea si taxa judiciara de timbru de 20 de lei potrivit art.21 OUG 80/2013.
Instanta a dat termen de judecata 7 iunie, insa ne-a citat cu mentiunea de a completa cu taxa judiciara de timbru de 80 de lei potrivit art.12 lit c). Apreciem ca e incorect, art.12 referindu-se la ONG-uri si altele, nu la asociatiile de proprietari.
Voi face cerere de reexaminare, DAR, sunt obligat si la plata diferentei de taxa iar ulterior sa cer restituirea - ca nu cumva sa anuleze cererea mea? Sau pot sa nu platesc - asa cum cred eu ca r corect, si sa expun motivul in cererea de reexaminare....
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 23:28, 15 Mai 2019
Formulați cerere de reexaminare și plătiți conform soluției.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire taxa de timbru utillllizator01 utillllizator01 Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema: prin cererea de chemare in judecata am investit instanta sa oblige parata (o firma de imobiliare) la restituirea ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru la instanta de contencios madalina bobeica madalina bobeica Buna ziua, Instanta de judecata dupa depunerea unei actiuni de restituire a timbrului de mediu, comunica reclamantului o adresa prin care ii solicita sa ... (vezi toată discuția)
Cerere acordare personalitate juridica anulata mroby mroby Buna ziua, As avea o mica intrebare, poate ma puteti ajuta cu un sfat . Am depus la Judecatorie, toate actele necesare in vederea acordarii personalitatii ... (vezi toată discuția)