avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Restituire taxa de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Restituire taxa de timbru

Buna ziua,

Am si eu urmatoarea problema: prin cererea de chemare in judecata am investit instanta sa oblige parata (o firma de imobiliare) la restituirea unui avans, achitand taxa de timbru aferenta.
In urma expertizei contabile s-a stabilit faptul ca, am achitat o suma mai mica decat am cerut.

Intrebare este: pot solicita instantei restituirea diferentei de taxa de timbru pe care am achitat-o?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:36, 24 Mai 2016
Formulati cerere de reexaminare conform art.39 din OUG nr.80/2013 privind taxele judiciare de timbru. Cererea de reexaminare este scutita de plata taxei judiciare de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru la instanta de contencios madalina bobeica madalina bobeica Buna ziua, Instanta de judecata dupa depunerea unei actiuni de restituire a timbrului de mediu, comunica reclamantului o adresa prin care ii solicita sa ... (vezi toată discuția)
Cerere de reexaminare Ionela E. Ionela E. Buna ziua! Obiectul cererii mele este majorare pensie intretinere. Am aratat in cererea de chemare in judecata ca nu stiu daca paratul munceste cu contract de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu taxa timbru judiciar. danaa1 danaa1 Am avut un dosar pe rolul unei instanțe, am achitat taxa judiciar de timbru in cuantum de 100 lei pentru daune morale conf. art. 7 din OUG 80/2013. Procesul ... (vezi toată discuția)