avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dreptul locatarilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dreptul locatarilor

Buna ziua

Locuiesc intrun bloc cu 2 scari. Acum ceva timp s-au separate din punct de vedere legal.
Administratora care locuieste la scara A gestioneaza si scara B.
In anul 2012 scara A a fost reabilitata termic pe cand scara B nu – motivul fiind nedepunerea dosarului si neintocmirea formalitatilor. Atunci scara noastra era administrata de altcineva.
Aseara cand am platit intretinera am incercat sa cer unele detalii in legatura cu aceasta problema(cu toate ca in sect6 am inteles ca s-au sistat aceste lucrari). A inceput sa tipe la mine, sa jigneasca asociatia de proprietari, sa ma jigneasca pe mine:”cu ce drept si in ce calitate ii cer ei socoteala”.
I-am cerut doar sa-mi faca dovada depunerii si inregistrarii dosarului deoarece eu m-am interesat la Primaria sect6 si nu figuram in nicio lista. Mi-a zis ca de ce merg la primarie? Ca “ea vorbise” cu nu stiu cine sa ne reabiliteze si pe noi si datorita faptului ca “suntem prosti, si ne tot ducem sa ne interesam la primarie, acestora li s-a facut fica si nu ne-a mai reabilitat” ..cu alte cuvinte sustine ca ea detine “pile in primarie si da spaga”.
Eu pana aseara nu am vrut sa ma interesez si sa ma bag in astfel de probleme insa situatia nu ma avatajeaza deloc.Platesc foarte mult la intretinere pe timpul iernii, caldura in apartament nu este.
Va rog o sugestie, un sfat! Ce drepturi am eu ca proprietar (nu fac parte din asociatie) si ce as pot face din punct de vedere legal.Precicez ca nu vreau sa merg la sedinta, deoarece se creaza un adevarat circ acolo– oamenii folosesc un ton si un limbaj care pe mine una ma blocheaza si ma oripileaza. Vreau sa solicit in scris (mail sau la cutia poastala) sa mi se aduca la cunostinta anumite lucruri.
Unde as putea denunta administratora pentru nerestectarea atributiilor si folosirea unui limbaj neadecvat functiei.
De ce nu cereti lamuriri presedintelui de asociatie in scris sau verbal , el ( ea) reprezinta asociatia adm. este doar un angajat .
Toate Primariile au site si acolo gasiti blocul dumneavoastra daca este prins in reabilitare.
tocmai de astea am intrebat-o aseaza fiindca am intrat pe site-ul primariei si am cautat, nu am gasit nimic.
Este o lista cu dosare depuse, cam 1000 blocuri. Al nostru nu figureaza.
sunt foarte suparata!

BEN46 a scris:

De ce nu cereti lamuriri presedintelui de asociatie in scris sau verbal , el ( ea) reprezinta asociatia adm. este doar un angajat .

presedinta - vecina mea de palier!
Acum 3 saptamani am avut probleme cu internetul si am solicitat celor de la net sa vina.
Au venit foarte repede baietii insa nu se putea intra la echipamente deoarece cheia - unica de fapt era la nu stiu cine (prieten cu administratora) de la scara cealalta; iar acesta era plecat!
Am intrebat-o: doamna dar ce ce nu avem si noi pe scara un rand de chei, doar este scara noastra!
De atunci nu mai vorbeste cu mine, nu ma mai baga in seama!
Aseara am incercat sa o abordez, sa o intreb despre problema: mi-a spus ca nu are timp, se grabeste, este ocupata! Mi-a intors spatele si dusa a fost!
Ultima modificare: Vineri, 9 Mai 2014
Adriantot, moderator
Spuneti ca nu sunteti membru al asociatiei, ca nu vreti sa participati la adunarile generale.
In asemenea situatie nu aveti sanse sa cunosteti activitatea asociatiei. Este si nefiresc ca cineva care nu face parte din asociatie sa aiba pretentia sa i se faca dovada depunerii dosarului de reabilitare, sa i se dea explicati s.a.m.d.
Deveniti membru al asociatiei, participati la activitatea asociatiei si atunci cu siguranta se va schimba atitudinea celor ce conduc si administreaza asociatia mai ales ca puteti participa si dumneavoastra la luarea hotararilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere dosar/documente necesare, in vederea reabilitarii termice a blocului Kyandra Kyandra Buna seara, Am si eu o mare problema: al nostru administrator ne tot plimba cu vorba in legatura cu procesul de reabilitare termica a blocului. Situatia sta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - iesire din asociatie cosstelos67 cosstelos67 Am citit mai multe raspunsuri pe forumul dumneavoastra.Eu locuiesc in Slobozia -Ialomita.In acest oras aproximativ 70%din locatarii scarilor de bloc daca nu ... (vezi toată discuția)
Administrator(i) infosystems4u infosystems4u Buna ziua Ne confruntam cu o situatie inedita. In urma unor conflicte intre administratora asociatiei noastre si un membru al comitetului executiv, aceasta ... (vezi toată discuția)