avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua - iesire din asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua - iesire din asociatie

Am citit mai multe raspunsuri pe forumul dumneavoastra.Eu locuiesc in Slobozia -Ialomita.In acest oras aproximativ 70%din locatarii scarilor de bloc daca nu mai multi au gaze contorizare separata,apa contorizata separat ,gunoiul putem sa-l platim separat , la scara blocului nostru femeia de serviciu nu avem ,facem cu randul pe scara sau o singura persoana face curateni . Mai ar ramane daca excludem gunoiul lumina de pe scara,si cheltuieli de administratie.De ce sa nu pot pleca din aceasta asociatie?Am fost la biroul de la primarie care este un indrumator si ne spune ca ne trebuie hartie la mana ca de la asociatie in caz ca vindem apartamentul,si a ajutorului de incalzire pe timp de iarna.De vandut nu cred ca am sa vand in urmatorii zeci de ani apartamentul,iar la incalzire nu ma incadrez .

concluzia ce rost mai are asociatia la noi pe scara???In conditiile cand ei nu sunt in stare sa-si recupereze datoriile de la unii propietari, iar ajutoare sau sa puna un bec pe scara nici atat, tot ce s-a facut pe scara s-a facut cu bunavointa unor vecini sau am platit din buzunarul nostru.Spuneti ca nu pot sa ma retrag.exista in Dreptul Juridic o lege care sa-ti impuna acest lucru?
Cred ca daca legea este asa de partinitoare ar trebui cel putin in cazul nostru sa fie schimbata sau dati-mi dumneavoastara o sugestie cum as pute sa plec ,printr-o hotarare judecatoreasca sau pur si simplu sa ma duc la administratie si sa ma retrag printr-o hartie simpla srisa.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:33, 1 Noiembrie 2015
Nu va opreste nimeni sa iesiti din asociatie. Sunt doiua variante:
1. S anu mai fiti proprietar, adica sa vindeti apartamentul si atunci nu mai sunteti in acea asociatie.
2. Sa ramaneti proprietar dar sa renuntati printr-o instiintare scrisa catre presedintele asociatiei ca renuntati la calitatea de membru al asociatie, specificand ca in conformitate cu legea 230/2007 o sa va achitati lunar toate datoriile si ca renuntati la drepturile ce le aveti acum ca membru: dreptul de a alege, de a fi ales, de a participa la luarea hotararilor in asociatie s.a.m.d.

Cu privire la utilitatile si serviciile de care amintiti, fiti sigur ca e mult mai bine sa fiti membru in asociatie decat sa nu fiti si va dau cateva exemple:
- Ce se intampla daca se degradeaza terasa si va ploua in casa? Apelati la asociatie, se face reparatia iar costurile se impart tuturor. Asa ca este nevoie de asociatie, de organizare.
- Ce se intampla daca se fisureaza o conducta comuna si va intra apa in casa? Acelasi lucru ca in primul caz.
- Ce se inatmpla daca nimeni nu se ocupa de curatenie si de plata energiei electrice necesata pe casa scarii? Ramaneti in gunoaie si pe intuneric.
- Prin asociatie se poate face reabilitarea termica ablocului.
- Prin asociatie se poate interveni la Primarie, la Politie, la Inspectoratul in constructii. la alte institutii pentru rezolvarea unor probleme comune ale blocului.

Exemplele pot continua.

La urma urmei, daca nu vreti sa participati la adunarile generale, nu vreti sa alegeti ori sa fiti ales, puteti considera ca nu sunteti membru al asociatiei si nu va trage nimeni la raspundere in situatia in care va achitati lunar sumele afisate pe lista de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana fizica, doresc sa ma retrag din asociatia de proprietari. ana_nicolla ana_nicolla Fac parte dintr-o asociatie de proprietari, locuind la bloc si doresc sa ma retrag din aceasta, platindu-mi toate darile prin contracte incheiate cu furnizorii ... (vezi toată discuția)
Legalitatea montarii apometrelor de apartment. florin_sama2010 florin_sama2010 locuiesc la un bloc de proprietari cu 3 scari. Blocul nu face parte din asociatie de proprietari. Blocul este alimentat cu apa rece, prin ... (vezi toată discuția)
Intretinerea pentru un spatiu comercial Roberto Raileanu Roberto Raileanu Buna ziua, Detin un spatiu comercial la parterul unui bloc cu acces separat de intrarea in bloc unde isi desfasoara activitatea un magazin alimentar. Spatiul ... (vezi toată discuția)