avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SALARII NEPLATITE.RASPUNS ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SALARII NEPLATITE.RASPUNS ITM

Buna ziua, va prezint in cele ce urmeaza o situatie care m-a lasat fara replica si pentru care rog specialistii in domeniu sa imi dea o mana de ajutor cum se spune:


Salariatul X s-a angajat la o firma de paza in data 26 oct 2012, in ian. 2013 primeste o decizie prin care este informat ca pana in dec.2013 este detasat la o alta firma(desi inca de la angajare lucarese la firma aceea), de specificat ca nu a primit contract de munca la angajare pe motiv ca i-l va da cand va ajunge la birouri pt ca lucra in diverse posturi de paza.Incepand cu dec 2013 pana in martie 2014 nu isi primeste salariul( este dus cu vorba de la o saptamana la alta), pe 7 martie nu se mai prezinta la serviciu, iar pe 12 martie trimite prin posta recomandat o notificare angajatorului la care fusese detasat (conf dec din ian 2013) prin care solicita obtinerea drepturilor salariale restantante,cv. concediului de odihna pe anul 2013 deoarece nu l-a efectuat si i s-a spus ca va fi platit in plus deoarece nu aveau oameni la munca precum si atestatul de agent paza pe care il obtinuse in timpul desfasurarii activitatii si pentru care i s-au oprit bani din salarii.


Este chemat la firma in urma notificarii, dar telefonic, dus cu vorba inca o saptamana si hotaraste sa faca instiintare la ITM. Primeste raspuns de la ITM, ca s-au facut verificari si ca statele de plata pe dec, ian si feb 2014 sunt semnate in dreptul salariatului, ca, contractul de munca este semnat si are mentiunea,, am primit un
exemplar", ca, concediul de odihna a fost luat un trei transe 2 zile in ian 2013, 9 in iunie, si 10 in oct 2013, dar nu au prezentat cereri de concediu scrise de salariat, si cu alte cuvinte ei sunt in regula si omul nebun ca le mai cere inca odata salariul.


Persoana in cauza doreste sa actioneze in instanta dar nu stie procedura si nici un avocat nu cred ca isi poate permite. Care este parerea dvs in calitate de specialisti in domeniu sau persoane care v-ati mai confruntat cu astfel de probleme.Va multumim.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:30, 9 Mai 2014
Daca chiar NU a semnat statele de plata poate face o plangere penala pe situatia de fals si uz de fals. Totusi sincer poate sa mearga pana la politie si sa ceara un minim de informatii si nu cred ca nu va primi o indrumare. NU sunt specialist in acest domeniu dar este un sfat.
Se poate promova o actiune in instanta si apoi sa se inscrie in fals cu statele de plata respective.

Litigiile de munca sunt scutite de plata taxelor judiciare.
Ultima modificare: Vineri, 9 Mai 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetat detasarea in perioada concediului medical crmnradu crmnradu Buna ziua si la multi ani tuturor! Am urmatoarea situatie si doresc un sfat din partea specialistilor: Avem o salariata detasata la institutia noastra pana ... (vezi toată discuția)
Taxa tv simoalin simoalin Buna ziua, Am urmatoarea situatie: -firma de familie (srl) cu sediul social in apartamentul locuinta, infiintata in 2006, platitoare de impozit pe profit. ... (vezi toată discuția)
Declaratia 101 1-2 1-2 Se depune declaratia 101 pentru ianuarie 2013, la firmele care au trecut cu data de 01.02.2013 la microintreprinderi? (vezi toată discuția)