avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua- copil cu parinte plecat la munca in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua- copil cu parinte plecat la munca in strainatate

Buna ziua. Ma numesc iasminagh, am 49 de ani si 4 copii, 3 sunt dintr-o casatorie anterioara, ei toti sunt plecati in tari strainatate, cea mai mica este de 16 ani, sunt divortata recent de tatal ei, el este decazut din drepturile parintesti. Eu am primit un job in strinatate si trebuie sa plec curand, fata mea face 16 in august, ea este pe clasa VIIIa si nu as dori sa o iau cu mine pentru ca ma gandesc la viitorul ei, plec in Anglia iar acolo ii va fi destul de greu, materie total diferita, expresii total diferite, totul diferit. Ma doare sufletul stiind ca poate o las aici dar nu vreau sa ii ingreunez viata de scoala, vreau sa aiba un viitor stralucit, ea este foarte desteapta, are numai note de 10 la scoala si nu vreau sa schimb asta, bineinteles eu ii voi trimite bani saptamanal, si acuma vine intrebarea mea, exista mijloace prin care pot sa o las aici sa termine scoala ? exista mijloace prin care imi pot lasa fata de 16 ani aici, legal ? Am auzit de site-ul asta si negasind la cine sa apelez, am apelat la dumneavoastra si poate cu putin noroc voi primi un raspuns favorabil, astept raspuns.
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:23, 10 Mai 2014
Si daca nu anunta ce?
Si daca pleaca pentru 6 luni si sta 3 ani, ce face? Care e procedura? :)
Vai mama ei lege.
Tii cu ursul :D
N-o fi buna legea, o fi data numai sa zicem ca avem ceva si pt situatii de genul asa, insa daca tot e, de ce sa nu stai linistit atat cat poti cat nu ai copilul langa tine ?
Mama e reprezentantul legal al copilului acuma, da? Se poate intampla sa apara tot felul de situatii cand e nevoie de tine ca reprezentant legal.. sa iti dai acordul pt nu stiu ce...se mai fac sondaje ( sau cum sa le zic?) prin scoala, copii sunt intrebati cu cine locuiesc, daca au parinti plecati in strainatate, situatiile speciale pot fi raportate la protectie.. ca nu se intampla nimic si ca nu iau masuri ca asa suntem noi mai permisivi sau mai indolenti, nu avem servicii sociale..e adevarat.
De ce sa nu fie in tara o persoana care sa raspunda pt copil , sa fie la indemana in fata oricui ca e autoritatea, ca apare tatal sau orice situatie ar aparea ?
Copilul e in clasa 8-a, are nevoie de reprezentant la inscrierea la liceu, la completat fisele alea cu optiuni.
A, si doamna a intrebat de calea legala :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce documente sunt necesare a fi intocmite cand incredintezi copilul cuiva cat timp esti plecat in strainatate carro carro O prietena pleaca in strainatate la fiica ei cea mare, pentru 6 luni de zile si vrea sa imi lase mie in grija pe fiica cea mica de 11 ani. Ce acte trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pentru bunici pentru incredintarea minorului Medeea3585 Medeea3585 Buna seara, Am custodie definitiva si irevocabila,copilul are 8ani,am plecat in alta tara sa muncesc lasand-ul in grija parintilor mei iar tatal lui imi ... (vezi toată discuția)
Procura pentru un minor mirelaciuntu mirelaciuntu Buna ziua.Am si eu o intrebare;as dori sa plec la munca 6 luni in strainatate si vreau sa las copilul de 15 ani in grija unei surori .Pentru procura in care ... (vezi toată discuția)