avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte apartament

Locuiesc cu sotul si baiatul nostru intr-un apartament proprietatea socrilor mei. Locuim aici de 11 ani de cind ne-am casatorit.Din diverse motive nu am reusit sa fim proprietari(sa ni se faca actele necesare de catre socrii,nu pentru ca nu vroiau).Intre timp ,adica in urma cu 2 ani socrul meu a decedat,el fiind trecut in actul de proprietate ,ca proprietar impreuna cu soacra.Sotul mai are 2 frati .In prezent dorim sa devenim proprietarii apartamentului in care locuim de atata timp si in care am investit foarte mult sau cel putin sa putem avea mutatie(mentionez ca in buletin avem adresa de la o garsoniera -proprietatea mea pe care am vandut-o re cent).Ce sanse as avea sau ce acte ,documente trebuie in primul rand dar in cel de-al doilea(mutatie daca nu se poate proprietate) .Va multumesc,astept raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Mihail Hritcu , Consilier juridic 21:25, 4 Mai 2009
Faceti succesiunea in urma decesului socrilor, la un notar,la care trebuie chemati si fratii sotului (daca exista)
mutatia nu are nimic a face cu proprietatea...;) Nu ne-ati spus daca soacra mai este in viata... :rolleyes: daca doriti sa deveniti proprietari, trebuie sa deschideti succesiunea dupa decedat si fratii si soacra sa fie de acord sa renunte la partea lor in favoarea voastra.daca va veti adresa unui avocat sau unui notar public, problema se poate lamuri.Mutatia o faceti avand acceptul soacrei(daca mai e in viata)care va da o declaratie de primire in spatiu.
In primul rand trebuie sa deschideti succesiunea de pe urma defunctului. Cu aceasta ocazie, daca binenteles sunt de acord, ceilalti doi frati ai sotului vor da cate o declaratie prin care renunta la partea lor in favoarea sotului dumneavoastra.
In final, proprietari ai apartamentului respectiv vor fi : sotul dumneavoastra impreuna cu mama sa.
In baza actului de succesiune urmeaza a se face modificarile aferente atat la taxe si impozite cat si la C.F.
Dupa finalizarea acestei etape, cu actul de mostenitor ( care va reprezenta actul de proprietate al sotului pe cota parte mostenita din apartament ) la care se vor anexa celelate documente solicitate de catre cei de la evidenta informatizata a persoanelor, va veti inregistra cu domiciliul la adresa la care se afla apartamentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune nico77 nico77 In primul rand, vreau sa va multumesc pentru raspunsurile anterioare si iata ca revin cu o noua intrebare. Sunt casatorita de 6 ani si locuiesc in apartament ... (vezi toată discuția)
Succesiune camelia73 camelia73 buna seara,am o nelamurire referitor la deschiderea succesiunii.Soacra mea a cumparat in 1993 un apartament ,in act este trecuta singur proprietar dar era ... (vezi toată discuția)
Succesiune adelinab adelinab Am si eu o intrebare in legatura cu succesiunea ce se face in urma decesului unuia dintre parinti.Locuiesc impreuna cu sotul si cei doi copii ai nostri,intr-o ... (vezi toată discuția)