avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Reprezentare parati de catre avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Reprezentare parati de catre avocat

Daca intr-o speta sunt citai ca piriti tri indivizi , doi angajeaza un avocat , al treilea nu este agreat de catre ceilalti doi , ce se intimpla ? Se judeca la " gramada " , sau al treilea trb sa si angajeze avocat ?
Fiecare face cum considera.
Nu il poate apara un avocat daca nu este angajat tot asa cum nici acel parat nu este obligat sa accepte sa fie reprezentat de avocatul celorlati doi parati.
Al treilea nu trebuie sa-si angajeze un avocat, dar recomandarea este sa-si angajeze pentru a-si apara propriile interese cat mai bine.
Adica fiecare dintre ei trb sa faca contract separat ?
Stimat forumist,

Nu am înțeles nedumeririle dvs. Dacă părâții se înțeleg, inclusiv la suoprtarea onorariului în comun, se poata angaja un singur avocat pentru toți, câtă vreme nu există interese contrare.

Dacă unul dintre pârâți a plătit din buzunarul propriu și a încheiat doar el un contract de asistență, avocatul este al său, îl va apăra pe el.

Cu stimă
Da. Fiecare justitiabil trebuie sa incheie contract de asistenta juridica cu avocatul care il asista/reprezinta.

Alte discuții în legătură

Intampinare fara semnatura paratului matekevin matekevin Paratul a depus intampinarea prin fax in ziua dezbaterii. Intampinarea a fost semnat numai de avocat care avea inputernicire numai pentru redactare. Ce ... (vezi toată discuția)
Contractul de asistenta juridica e nenumit? aidu aidu CAJ nu este reglementat nici de Codul Civil, nici de Legea 51/1995. Avand in vedere ca statutul profesiei de avocat nu are statut de lege, fiind decizia UNBR, ... (vezi toată discuția)
Deces parat - introducere in cauza a mostenitorilor Laurys Laurys Buna ziua, Dupa introducerea cererii de chemare in judecata am aflat ca paratul a decedat iar instanta ne pune in vedere sa indicam datele de identificare a ... (vezi toată discuția)