CAJ nu este reglementat nici de Codul Civil, nici de Legea 51/1995.
Avand in vedere ca statutul profesiei de avocat nu are statut de lege, fiind decizia UNBR, rezulta ca nu exista nicio lege speciala care reglementeaza CAJ??
Si ce implicatii are acest lucru fata de instanta civila chemata sa arbitreze executarea acestui contract??
Excelent ca ati adus vb! Dar in CAJ nu scrie aproape nimic esential... e doar 1 pag.
Litigiul se refera la conceptul de 'reprezentare'. Eu nu mi-am dat consimtamantul ca avocatul sa faca unele lucruri pe care le-a facut, desi eu ii spusesem sa faca altfel.
Prin urmare, consider ca si-a depasit mandatul, a incalcat obligatiile, constituind o neexecutare a CAJ, atragandu-i rezolutiunea.
Mai mult, atragand si nulitatea actelor de procedura savarsite de avocat prin abuz!
Editat de moderator simonette12- motiv pct.2.8 din Regulament
Pai probe deja administrate in instanta, termene expirate, sustineri facute anapoda... nu se pot da inapoi (nu ajuta cu nimic revocarea mandatului) si nu sunt de acord ca se cuvine avocatul compensat pentru ca mi-a facut paguba.
Avand in vedere ca obiectul procesului este pretentii drepturi banesti, ar trebui sa ii cer avocatului daune... exact suma solicitata in cadrul dosarului in care m-a reprezentat!
Pai pot demonstra foarte simplu depasirea cu rea-credinta a limitelor mandatului instituit prin CAJ. Am mailurile in care ii dadeam indicatii ce trebuie facut, si a zis ca asa o sa faca.
De vreme ce in practica a facut altfel... nu se poate erija ca a considerat ca e mai bine sa faca altfel decat cum fusese dinainte de acord sa faca.
Eu prin 'reprezentare' nu mi-am dat acordul de vointa sa incalce directivele pe care i le dau (fapt de la sine evident - cum as putea sa fiu de acord sa incalce ce i-am zis expres sa faca!?), ceea ce imi pare chiar ca poate atrage nulitatea CAJ. In fine, nulitatea sau rezolutiunea conduc la acelasi efect.
Am solicitat rezolutiunea CAJ, avocata n-a fost de acord... d-aia s-a ajuns la instanta!