avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pledoarie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pledoarie

Am un proces simulat la tribunal prin elsa. S-au redactat si trimis toate actele, maine urmeaza faza orala. Imi puteti spune va rog cum trebuie sa imi fac pledoaria ? Nu am mai facut niciodata si imi vine greu, mai exact ce trebuie sa spun acolo ? Sa spun ceea ce am scris in cererea de chemare in judecata corelat cu intampinarea si cererea lor reconventionala ? ... Help ? :-? :-s Sau doar sa expun cererea de chemare in judecata ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:32, 9 Mai 2014
Buna seara!Trebuie prima data sa expuneti starea de fapt pe scurt, iar apoi sa expuneti argumentele legale pe care va bazati si care justifica admiterea actiunii formulate de dvs.Totodata trebuie sa explicati instantei, pe baza textelor legale, de ce ceea ce se invoca prin intampinare si cererea reconventionala nu poate fi retinut de catre instanta si drept urmare se impune admiterea actiunii formulate de dvs.Mult succes va doresc!
Va pregatiti apararea cum credeti intrucat nu exista o pledoarie tip aplicabila in toate cazurile civile deoarece exista deosebiri de la caz la caz care se aseamana in drept, dar este diferit in fapt...

Va uitati ce fac avocatii si apoi va veti orienta.
E posibil ca nici instanta sa nu va lase sa vorbiti prea mult...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare pentru un proces smacicas smacicas Buna seara, un prieten este chemat la un proces intre companii de asigurare in legatura cu un accident de masina,as vrea sa stiu ce inseamna intampinare,la ce ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru pentru o cerere reconventionala teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti -tot caut in codul civil si legea 146/1997 si nu sunt lamurita.: 1.O cerere reconventionala se taxeaza-se percepe taxa ... (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala cu intampinare bathorimariana bathorimariana Am deschis un proces iar parata a depus intampinare cu cerere reconventionala. Din cerere nu reiese ca se solicita daune sau cheltuieli de judecata. Cum pot ... (vezi toată discuția)