avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contributii in plus fata de intretinere platite de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contributii in plus fata de intretinere platite de firme catre asoc. de proprietari

Buna ziua,

As vrea sa stiu daca exista imobile in Bucuresti in care firmele cu sediul in bloc platesc intretinerea pentru toti proprietarii. Doresc sa aduc un contraargument reprezentantului unei firme din blocul in care sunt presedintele asociatiei care vine cu exemple de contributii achitate de alte firme in alte blocuri mai mici decat cea pe care o plateste in prezent.
Este un element suplimentar sa nu cedez mai ales ca raportul juridic dintre asociatie si acest cabinet stomatologic este stabilit printr-un act autentic.
Cel mai recent răspuns: maanei , utilizator 08:52, 12 Mai 2014
Cum adica firme care platesc intretinerea pentru toti proprietarii?
maanei a scris:
As vrea sa stiu daca exista imobile in Bucuresti in care firmele cu sediul in bloc platesc intretinerea pentru toti proprietarii.

E o intrebare de Radio Erevan, probabil!
Intr-o asociatie de proprietari fiecare-si plateste partea lui din cheltuielile asociatiei, consumurile..., repartizate conform legii.
Doresc sa aduc un contraargument reprezentantului unei firme din blocul in care sunt presedintele asociatiei care vine cu exemple de contributii achitate de alte firme in alte blocuri mai mici decat cea pe care o plateste in prezent.

Fiecare dintre parti poate avea dreptate.
In general firmele care sunt la baza blocurilor de locuinte, contribuie conform suprafetei lor utile la cheltuielile asociatiei, asa cum contribuie si proprietarii de apartamente. Dar adeseori aceste firme nu trebuie sa contribuie la toate aceste cheltuieli ori trebuie sa contribuie cu ceva suplimentar, de la caz la caz.
De exemplu, atat apartamentele cat si spatiile cu alta destinatie trebuie sa participe la toate cheltuielile ce privesc indemnizatiile si salariile pentru presedinte, administrator, casier, contabil, cenzor... Dar nu firmele nu trebuie sa contribuie la plata salariilor femeii de serviciu, de exemplu, daca aceasta intretine curatenia doar pe casa scarii iar firma are din constructie intrare separata, neavand acces in bloc asa cum au proprietarii apartamentelor.
Firmele pot fi determinate sa plateasca o chirie pentru afisarea pe peretele exterior al blocului a unui baner, reclama lumininoasa...
Firmele cu intrare separata din constructie nu au de ce sa participe la costurile de zugravire a casei scarii tot asa cum proprietarii de apartamente nu contribuie la costul lucrarilor din aceste spatii comerciale, a intretinerii vitrinelor ori scarilor lor interioare...
Firmele cu intrarea separata din constructie nu au de ce sa participe la costurile de intretinere a lifturilor din casa scarii....
Da, exista, acesta este protocolul.
Mi se confirma supozitia ca exista situatii incare firme din bloc platesc intretinera pentru toti proprietarii.. Cum as putea sa am un exemplu de protocol? Sa-l descarc
Cred ca nu ati citit nimic din ce s-a scris mai sus. Exprimarea ca "firme din bloc platesc intretinera pentru toti proprietarii" este o aiureala si nimeni nu a confirmat asa ceva.
Asadar firmele din bloc NU platesc intretinerea pentru toti proprietarii.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli cu intretinerea pentru s.c. care functioneaza in apartament Loredana_1979 Loredana_1979 Buna ziua, Societatea comerciala pe care o reprezint, mai precis un studio de gimnastica pilates pentru femei, functioneaza din 01.08.2012,intr-un bloc de ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli dritaS dritaS buna seara . am preluat de la 1 mart. o asoc cu un cabinet stomatologic care ocupa doua apartamente si un alt spatiu comercial(carmangerie ) un ... (vezi toată discuția)
Pret diferit pentru persoane juridice? kikitam kikitam la parterul blocului ,in apartamentul 1 proprietarul a deschis acum cativa ani un cabinet stomatologic; la vremea respectiva ,proprietarul a luat aprobare de ... (vezi toată discuția)