avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... La revenirea din CCC pot fi concediat?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

La revenirea din CCC pot fi concediat?

salutare. sunt in concediu de crestere a copilului si mai am 9 luni dupa care reincep serviciul ... dar as vrea sa stiu daca angajatorul are dreptul sa ma concedieze imediat dupa ce revin la munca si care este dreptul meu? din ce mi-au spus fostii colegi, fostul sef ar vrea sa ma primeasca dar dupa 1 zi sa imi desfaca contractul de munca pe motive disciplinare adica litera i.ma puteti ajuta?va rog ff mult
Ultima modificare: Duminică, 11 Mai 2014
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:38, 13 Mai 2014
Aveti un raspuns aici

www.avocatnet.ro/content/for...
Sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia avertismentului, nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.

Prin urmare, ceea ce doreste angajatroul dvs va fi lovit de nulitatea absoluta in lipsa unei ecercetari disciplinare prealabile.
puteti fi mai explicit,va rog frumos?sa inteleg ca,daca angajatorul ma concediaza pe motive indisciplinare va veni o delegatie pentru a face ancheta sa se convinga daca este adevarat sau nu?as putea sal dau in judecata?dar daca imi dau demisia eu,mai poate sa ma concedieze pe motive indisciplinare?
Concedierea pe motive disciplinare presupune mai multi pasi de efectuat , si anume:
- intocmirea referatului de sesizare;
- constituirea comisiei insarcinate cu efectuarea cercetarii (sau persoana imputernicita de angajator);
- convocarea autorului faptei la efectuarea cercetarii disciplinare;
- ascultarea salariatului;
- intocmirea raportului efectuarii cercetarii disciplinare;
- emiterea deciziei de sanctionare.

Daca va dati demisia ,atunci angajatorul poate decide sau nu continuarea cercetarii disciplinare daca aceasta este inceputa.
da as vrea sa-mi dau demisia inainte de a incepe din nou serviciul pentru ca sa nui dau motive.credeti ca e bine?ce ma sfatuiti sa fac?

Alte discuții în legătură

Pot fi data afara? alina sv alina sv Sunt gestionara (vanzatoare) la un magazin mixt ,suntem doua angajate, iar in luna aprilie a iesit o lipsa X ,dupa care urmatoarea luna a iesit pe plus suma ... (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri (majorare salariu in mod unilateral) Nael Nael In calitate de angajator am descoperit nereguli in contabilitate: majorare salariu pe statul de plata, fara acordul meu si in lipsa unui act aditional. In ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului individual de munca disciplinar mariuca4 mariuca4 Anterior concedierii disciplinare, angajatorul este obligat sa efectueze cercetarea prealabila.In acest sop, va convoca in scris salariatul, cu precizarea ... (vezi toată discuția)