avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de preemptiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de preemptiune

un vecin a instrainat acum 2 ani cu chitanta de mina un teren intravilan(fara constructie) aflat adiacent terenului meu,Acest teren a fost dobindit de la sotia sa ,mostenirea nefiind dezbatuta.Adica TP este pe numele sotiei decedate.

Eu nu am stiut deoarece acolo planta porumb.
Acum 2 zile cel care a cumparat cu chitanta , la rindul sau vrea SA vinda terenul , tot cu chitanta.

pe teren nu exista carte funciara .

Impozitul la primarie se plateste tot pe numele sotiei decedate, pe numele careia figureaza TP>

In aceasta situatie a incalcat vecinul dreptul de premtiune?

ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 16:56, 12 Mai 2014
Dreptul de preemtiune se refera la terenuri extravilane. Vanzarea cu chitanta de mana este nula. Ca sa poata vinde legal sotul persoanei de pe titlu de proprietate trebuie sa dezbata succesiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu titlul de proprietate... gigelas gigelas Buna seara, În cuprinsul TP s-au mentionat parcele de teren,ca fiind in extravilan,cand acestea sunt,de fapt in intravilan. Culmea e,ca si in Procesul Verbal ... (vezi toată discuția)
Dreptul de preemptiune al proprietarilor vecini zbye zbye [b]vecinii mai au drept de preemptiune la terenul extravilan categoria padure, sau doar arendasii ????[/b] (vezi toată discuția)
Dupa vanzare unui teren extravilan cu chitanta de mana, vanzatorul decedeaza marturie marturie Dupa vanzare unui teren extravian cu chitanta de mana, vanzatorul decedeaza. In urma cu vreo 10 ani doi batrani soti si sotie, au vandul viceprimarului un ... (vezi toată discuția)