avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retinere documente locuintã
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retinere documente locuintã

Bina ziua!cu trei ani in urma am cumpărat o locuinta,fostul proprietar mi-a sustras unele documente de la locuinta cand numaram bani sa ii dau la notar! Abia acum am sesizat ca nu am acele documente, iam sunat parinti sa imi de-a documentele si mi-au spus sa le dau suma de 1.000 de euro! Va rog insistent sa ma sfatuiti c pot sa fac pentru a le avea inapoi! Multumesc
Daca ati vorbit cu parintii vanzatorului si acestia precizeaza ca vanzatorul conditioneaza restituirea documentelor de avansarea unei sume de bani,pe cale de consecinta rezulta ca vanzatorul a retinut/sustras documentele respective,situatie in care sunteti indreptatit sa formulati plangere la politie impotriva vanzatorului
Mulțumesc mult, exact asta sa si intamplat.voi face la politie o plangere pe numele lui si voi asyepta sa vad ce se va rezolva, am doar teamasa nu faca ceva cu acele acte pentru ca el cunoaște f bn legile si se poate apara, pt ca a lucrat in cadrul jandarmeriei
V-ati gandit ca poate nici nu are acele documente si ca dati 1000 euro degeaba? Si cum adica, trimiteti banii in Spania si el va trimite documentele? Si daca nu vi le trimite?…Sau documentele le au parintii lui si ei vor sa faca rost de niste bani?
Sigur ca nu le are... ca nu mai are cum sa le aiba!

Cate autorizatii se elibereaza pentru o casa? Una, intr-un singur exemplar. La fel cu receptia. Ambele trebuie sa fie la notarul care a perfectat vanzarea, mergeti si cereti copii.

Proiectul si planul... daca nu le-ati cerut prin contract, atunci neplacut pentru dv. Trebuie citit contractul.
AVLIL a scris:

Sigur ca nu le are... ca nu mai are cum sa le aiba!

Cate autorizatii se elibereaza pentru o casa? Una, intr-un singur exemplar. La fel cu receptia. Ambele trebuie sa fie la notarul care a perfectat vanzarea, mergeti si cereti copii.

Daca casa este la rosu, nu are receptia. Trebuie sa terminati casa, macar pe exterior, sa faceti receptia si abia apoi contractele de utilitati. Ar fi trebui sa aveti un bransament provizoriu la electricitate pe perioada lucrarilor.
Copii ale autorizatiei de constructie si dupa proiect puteti incerca sa obtineti si de la primarie. Cred ca le are si notarul.
Nu inteleg ce ati cumparat de fapt, ca actele de la cadastru se fac dupa receptia lucrarii, si atunci casa nu mai era la rosu... Doar terenul? Care este obiectul cumpararii?
Daca constructia nu este autorizata?

Alte discuții în legătură

Intabulare casa cadet_teo19 cadet_teo19 vreau sa cumpar o casa in rosu, nefinalizata(fara acoperis), deci neintabulata. practic nu pot cumpara decat terenul care e trecut in CF, autorizatia este din ... (vezi toată discuția)
Dubii in privinta corectitudinii actelor Lulica Lulica Buna ziua Cazul este urmatorul: In luna August 2008 doi frati semneaza fiecare cate un antecontract de vanzare-cumparare pentru teren si imobil construit ... (vezi toată discuția)
Ce pot face impotriva notarului partinitor .buna ziua , am cumparat in luna decembrie un imobil situat in ... Gheorghiescu Gheorghiescu Buna ziua , am cumparat in luna decembrie un imobil situat in alt judet , ne-am prezentat la notarul vanzatorului care ne-a arata actele :contractul de v-c , ... (vezi toată discuția)