avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acord Asociatie de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acord Asociatie de locatari

Buna ziua,

Am o problema si nu stiu cum sa o rezolv.
Detin un imobil intr-o curte din centrul Clujului pe care l-am inchiriat iar chiriasi doresc sa isi faca acolo punct de lucru.
Firma respectiva este o firma de consultanta IT, nu are program cu publicul.
Pentru a-si face punct de lucru este nevoie de accordul vecinilor de pe verticala si orizontala.Tin sa precizez ca am un singur vecin cu care am perete comun.
Problema este ca presedintele Scociatie de locatari nu vrea sa avizeze insfiintarea punctului de lucru.
Mai mult nu il intereseaza ca am un singur vecin cu perete comun si solicita accordul tuturor locatarilor din curte.
Ce pot face in acest caz? Cum pot obtine avizul Asociatie de locatari?

Multumesc,

Este normal sa refuze Asociatia sa semneze accordul pentru infiintarea punctului de lucru? Totusi este imobil meu.
Ei decid ce sa fac la mine in casa?
Ultima modificare: Marți, 13 Mai 2014
Adriantot, moderator
Daca amiabil nu puteti obtine acordul,analizati oportunitatea demararii procedurii prin mediator.eventual instanta de judecata
Am fost pus si eu o data in situatia asta. Am inchiriat un apartament unei firme si asociatia nu prea dorea sa isi dea acordul. Pentru ca sunt un tip binevoitor, le-am oferit doua variante:
1. Inchiriez pentru birou, la o firma serioasa, fara galagie si trafic. am nevoie de acordul lor.
2. Inchiriez pentru locuit, nu mai am nevoie de acordul lor.
Ca sa fiu amabil pana la capat, le-am facut si o scurta descriere a familiei care va putea sta acolo: respecta cu sfintenie orele de liniste 14-17 si 22-8, are in componenta minim 10 persoane, neamuri multe care fac vizite scurte dar dese, doamnele au fuste colorate si stiu sa cante minunatul slagar "in carute colorate...."

Ghiciti ce varianta au ales.
Le-am spus si eu acelasi lucru dar nu le pasa.
Se cred toti cu sange albastru si fac ceea ce vor. Eu nu inteleg cum este posibil sa ajungi sa te rogi de cineva sa iti dea voie sa faci ceva la tine in casa?
Este legal sa se comporte asa?
In mod normal, chiar daca este casa ta nu poti sa faci chiar orice acolo.
Dar, daca lucrurile nstau cum s-a spus mai sus, este vorba de rea vointa. Puneti in aplicare varianta 2 sau actionati in instanta, chestie care dureaza, costa si enerveaza.

Ca varianta 3 (mai mult artificiu...), de ce nu le inchiriati spatiul respectiv pe persoana fizica, daca chiar nu au program cu publicul? "Locuiesc" oamenii acolo si lucreaza de acasa.
Este dreptul lor sa nu accepte activitate comerciala in condominiu. SI nu aveti cum sa-i obligati. Si dvs. aveti dreptul sa faceti orice vreti in casa dvs. Dar acest 'orice' nu include activitati comerciale .

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament Narcis Alexandru Narcis Alexandru Detin 2 apartamente la parterul unui bloc pe care vreau sa le inchiriez la diverse societati (contabilitate, servicii, avocati, etc). Intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)
Acord vecin pentru sediu social si punct de lucru. CosminC123 CosminC123 Buna ziua, Doresc sa imi infintez sediul social si punctul de lucru al unui SRL in propriul imobil. Locuiesc la casa, cu trei apartamente, nu exista ... (vezi toată discuția)
Subinchiriere Alexmihairgs Alexmihairgs Buna ziua, Suntem o companie imobiliara care are inchirare de la persoane fizice mai multe apartamente. In toate contractele avem stipulata clauza se ... (vezi toată discuția)