avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acord Asociatie de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acord Asociatie de locatari

Buna ziua,

Am o problema si nu stiu cum sa o rezolv.
Detin un imobil intr-o curte din centrul Clujului pe care l-am inchiriat iar chiriasi doresc sa isi faca acolo punct de lucru.
Firma respectiva este o firma de consultanta IT, nu are program cu publicul.
Pentru a-si face punct de lucru este nevoie de accordul vecinilor de pe verticala si orizontala.Tin sa precizez ca am un singur vecin cu care am perete comun.
Problema este ca presedintele Scociatie de locatari nu vrea sa avizeze insfiintarea punctului de lucru.
Mai mult nu il intereseaza ca am un singur vecin cu perete comun si solicita accordul tuturor locatarilor din curte.
Ce pot face in acest caz? Cum pot obtine avizul Asociatie de locatari?

Multumesc,

Este normal sa refuze Asociatia sa semneze accordul pentru infiintarea punctului de lucru? Totusi este imobil meu.
Ei decid ce sa fac la mine in casa?
Ultima modificare: Marți, 13 Mai 2014
Adriantot, moderator
Este intradevar rea vointa.
Imobilul a fost inchiriat pe persoana fizica pana acum timp de un an de zile dar acum doresc sa isi faca punct de lucru pentru a-si scadea cheltuelile pe firma.
In acest an nu au avut probleme cu nimeni din curte chiar presedintele si administratorul mi-au spus ca sunt baieti buni si ca nu le-au facut probleme dar tot nu vor sa imi semneze acel document. De acceea nu stiu ce sa fac.
Sunt niste chirias foarte buni, nu fac probleme, isi platesc la timp cheltuelile nu disturba linistea, nu au program cu publicul.
Pentru a merge in instanta nu stiu exact cum trebuie sa procedez.
Oare ar fi bine sa le trimit o hartie printr-un avocat?
"Baietii" sa descarce de la Reg. Comertului formularul special pentru acordul as. prop. Il completeaza, dvs. va dati acordul (atasati contractul de inchiriere vizat la ANAF), mergeti si la vecin si daca si acesta semneaza, mergeti cu documentul la as. prop. in vederea obtinerii semanturii presedintelui si a stampilei as. prop.
Daca refuza, sa scrie cu subiect si predicat despre ce este vorba. Vi se ingradeste dreptul dvs. de a obtine niste ventitui in mod legal.
In astefl de conditii trebuie sa apelati la un mediator si poate se rezolva, daca nu, cautati un avocat sa va indrume la instanta (obligatia de a face). Nu este prea complicat si nici scumpa actiunea.
Varianta propusa de @blocexpert este foarte buna. Eu la un moment dat sfatuiam pe cineva, aflat in situatia dvs., sa inchirieze locuinta la o PF care in timpul liber confectioneaza burlane din tabla... Stiti, omului ii mai trebuie o bormasina, un polizor - ceva!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament Narcis Alexandru Narcis Alexandru Detin 2 apartamente la parterul unui bloc pe care vreau sa le inchiriez la diverse societati (contabilitate, servicii, avocati, etc). Intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)
Acord vecin pentru sediu social si punct de lucru. CosminC123 CosminC123 Buna ziua, Doresc sa imi infintez sediul social si punctul de lucru al unui SRL in propriul imobil. Locuiesc la casa, cu trei apartamente, nu exista ... (vezi toată discuția)
Subinchiriere Alexmihairgs Alexmihairgs Buna ziua, Suntem o companie imobiliara care are inchirare de la persoane fizice mai multe apartamente. In toate contractele avem stipulata clauza se ... (vezi toată discuția)