avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema in legatura cu pensia de intretinere, va multumesc

Dupa 18 ani de concubinaj m-am despartit de mama copilului meu,baiatul a vrut sa vina cu mine,a urmat procesul pentru custodia minorului si obligare mamei minorului la plata pensiei alimentare.In decurs de 3 ani minorul a creeat multe probleme prin urmare l-am trimis la mama lui.e normal a inceput procesul de reincredintare a minorului,astazi ..dupa 6 luni l-am revazut si am discutat in amanuntire cu minorul si dupa cele discutate cu el a reiesit ca el ar sta la o prietena de-a lui.Era pot spune asa pe clasa 11,dupa plecarea lui probabil in urma absentelor a urmat exmatricularea,Am discutat despre o reintoarcere in familia mea ,el ar vrea dar sa-i platesc niste datorii si vin cu rugamintea la dumneavoastra sa ma sfatuiti cum sa fac?procesul este pe 28 si daca minorul se reintoarce eu voi fii obligat la o plata ca minorul ar fi stat la ea?mentionez ca eu in fiecare luna cind primeam pensia o returnam prin posta.sa nu am probleme.
Procesul a inceput pe data de 26 Noiembrie anul trecut.el plecind pe 23 la mama lui.VA MULTUMESC PENTRU INTELEGERE
Cine a inceput acest proces ? Cu mama ati vorbit, comunicati ?
Puteti renunta la proces. Nu datorati pensie daca nu s-a cerut sau renuntati la proces.
Cand vor mai fi probleme cu copilul, iar il trimiteti la maica-sa ? Si maica-sa pe la prieteni ?
Procesul e inceput de mama lui,sa comunic cu mama lui nu e posibil dupa raul care m-i la facut,am crezut ca ea se poate numi mama.voi incerca sa-l aduc pe calea buna pe minor avind in vedere trecutul sau cu mama lui.Speer sa ma asculte.
Pai la proces spuneti asta, ca nu a stat cu mama si pt ca ati aflat ca nu se intereseaza de el, l-ati luat inapoi si el vrea sa vina.. etc.
ce varsta are copilul ?
A facut 17 in 10 Mai.Nu a fost primit bine in aceea casa,ea sta cu alt barbat,probabil de aceea e tot plecat ,revenind la 2..3 zile pe acolo,
Miine imi aduc baiatul acasa,din discutiile avute cu baiatul am inteles ca mama lui va cere bani pentru cele 6 luni care ar fi stat acolo la ea teoretic,baiatul iar fi spus ca din 6 luni...5 luni nu ar fi stat in aceea casa si nu ar fi corect sa ceara bani mama lui.Mama lui e avara dupa bani,pe 28 cind o sa avem procesul baiatul va fi cu mine si in caz ca mama lui va deschide discutia de bani,am sa-i spun la judecator ca minorul se afla cu mine si va avea un cuvint de spus.Nu m-i se pare normal ca baiatul sa fie in grija mea sii sa si platesc bani ,oare judecatorul va tine cont de vorbele minorului?

Alte discuții în legătură

Executare silită pensie de întreținere cerută de părintele la care minorul nu mai vrea să locuiască. este corect? Evelyn 10 Evelyn 10 Va rog sa mă ajutați ca să inteleg cum este legea. Baiatul a stat la mama după divorț. Cum a împlinit 15 ani din cauza neglijetei si agresiuni fizice si ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere minor mark37 mark37 Buna ziua, Am trait in concubinaj cu o femeie,care avea 1 baiat,pe timpul relatiei cu dinsa,sa nascut baiatul nostru,dupa 16 ani,de convietuire,a trebuit sa ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere - perspectiva tatalui omul cu intrebari omul cu intrebari Uite o intrebare la care ar fi foarte bine sa se obtina raspuns cat mai avizat cu putinta. Daca si mama, si tatal au un salariu care bate 2000-2500 E ... (vezi toată discuția)