Buna ziua,
Am trait in concubinaj cu o femeie,care avea 1 baiat,pe timpul relatiei cu dinsa,sa nascut baiatul nostru,dupa 16 ani,de convietuire,a trebuit sa plec impreuna cu baiatul nostru la parinti,ea raminind cu primul baiat al dinsei in virsta de 19 ani,al nostru are 14 ,dupa 4 luni,baiatul nostru creed ca din curiozitate,sa mutat la mama lui,dupa 1 luna mam trezit cu proces pentru incredintare si pensie,iam dat curs intregi intimplari ,mi sa stabilit pensia,si a inceput sa mi se traga din salaru,nu am comentat nimic,,era ceva normal,dupa alte 4 luni mam trezit cu baiatul la usa,si din discutiile avute el vroia sa vina la mine inapoi,din multe motive,eu lam primit ,,dar automat am cerut reincredintarea minorului si sistarea pensiei ,si am cerut eu pensie pentru minor,,au urmat tot ce era de urmat in proces,si copilul mi sa reincredintat mie,cu o pesie lunara de 230 lei,incepind cu data de 9 sept,acuma citeva zile,am primit prin posta pensia din partea mamai copilului,in valoare de 150 lei,intrebarea ,,sau intrebarile mele ar fi urmatoare,
1)dupa cite stiu in pensie intra tot salarul luat net in mina,,adica salaru+prima de sarbatori+alte prime,
2)daca celalalt copil nu mai este la scoala,,si primeste somaj ,este inclus in ecuatia ca si el ar fii in intretinere,,dar nu apare in proces,,aceasta afirmatie,,
3)daca mama copilului are bani in banca,,nu este posibil ca sa fie obligata sa de-a aceea pensie la minor?
4)eu banuiesc ca firma raspunde de ceea ce face,,primind acel act care ordona sa se retina din salarul,cum poate sa fie descoperit sa zic asa,,ce salarul a luat mama copilului,banuiesc ca cineva o ajuta din interior,in costul altor servici
Va rog sa ma sfatuiti ,,si in ultimul rind va multumesc celor care imi veti da un sfat,
pensia pe care trebuie sa o platesca e ce a stabilit instanta....la asta nu au cum s-o ajute....anuntati-o ca a ramas in debit cu o parte si veti face plangere la politie daca nu platesta pensia asa cum a stabilit-o instanta
1) La calcularea cuantumului pensiei de intretinere nu se iau in considerare decât veniturile obţinute, nu si cele intâmplătoare, cum ar fi, de exemplu, cele pentru ore suplimentare, indemnizaţiile de deplasare, de transferare, de concediere, salariile compensatorii pentru disponibilizare sau primele.
2) Daca celalalt copil nu mai este la scoala si primeste somaj ca proaspat absolvent, probabil ca a depasit 18 ani si nu mai poate fi luat in calcul la intretinere, daca nu mai este in continuarea studiilor.
3) Calculul veniturilor pentru pensie se face la veniturile obtinute, nu se iau in calcul depozitele din banci.
4) Firma care este tert poprit pentru pensia de intretinere trebuie sa respecte intocmai hotararea judecatoreasca si cuantumul prevazut pentru retinere.Daca in hotarare specifica o pensie mai mare, luati legatura cu firma la care lucreaza mama copilului si intrebati de ce nu s-a respectata prevederile.
Poate ca in acea luna nu a avut venituri mari, ca sa-i poate retine intreaga suma.
Eu fiind platitor de pensie la copilul meu,la tribunal mi sa cerut venitul net in mina pe ultimele 6 luni,,asa sa intimplat si la mama copilului meu,,acolo in venituri erau orele suplimentare,primele de vacanta,tot ce era luat in mina,era ceva normal,,cind a sosit la firma ordonanta,era data valoarea,de retinere,si daca se incadra in procentul de 25 %si cu ceva pina la 30%restanta,,mi se tragea,,din salaru,ea pe luna decembrie,a luat peste 1000 de lei,am vb cu colegele ei ,normal din venitul net in mina se retrage pensia calculata,dar nu mai mult de 30%e si cv normal,undeva nu sa respectat legea,VA MULTUMESC,