Am deschis rocesul de reincredintare ,minor,in data de 9 sept,am primit citatie pe 13 octombrie,sa fie prima infatisare,,
In 4 august cind a avut procesul de incredintare cu mama lui,am facut o intimpinare,ca nu ma pot prezenta la proces,am cautat pe net si am gasit pronuntarea,eu baiat bun,mam dus la banca si iam pus in cont la mama lui 1000 de lei,cind am luat lichidarea mam trezit ca mi sau oprit si din salaru,700,mam dus la personal sa vad ce se intimpla,si mi-a inminat o hotarire primita direct de la tribunal am citit-o si ea trebuie respectata,e normal,problema este ca incepind din 9 septembrie copilul a revenit acasa,si am cerut reincredintarea lui,ce asi putea sa fac in cazul de fata sa nu imi mai opreasca din salaru,va dati seama ca e o problema,sa platesti si pensie si sa fie si minorul la mine,cum asi putea eu sa-mi recuperez bani care mi sau oprit,sau care mi se vor mai oprii,probabil legea o va obliga sa-mi restituie bani,prin diferenta de la 25 %la 30%,,va rog sfatuiti-ma ce sa fac,VA MULTUMESC,
Pana nu aveti hotararea de reincredintare si, prin instanta, mama va fi obligata la plata pensiei alimentare, copilul este tot in intretinerea dansei, chiar daca el locuieste la Dvs.
Cat despre diferenta, incercati sa rezolvati cu mama copilului, Dvs. sunteti obligat sa platiti atat cat a stabilit instanta, pana la o noua hotarare.
1. Continuati dosarul de reincredintare, angajati-va avocat sa va reprezinte chiar si cand nu puteti sa va prezentati personal, pebntru a castiga reincredintarea, trebuie sa fie administrate niste dovezi precum ancheta sociala, martori, audiere minor ( depinde de varsta).;
2. Pentru sistare poprire pensie de intretinere, formulati o cerere pe Ordonanta presedintiala ( tot avocat va trebuie si aici).
Merge si o contestatie... dar mai ales solicitati instantei sa dispuna incetarea popririi.
Pentru banii deja trimisi, ii solicitati cu actiune in instanta.
Adi, nu merge asa, cheltuielile de intretinere le face cel care are copilul la el efectiv, nu pe hartie. Domnul are dreptul la bani inapoi.
Este un proces in sine cu o procedura mai rapida.
Nu este posibil sa va sfatuim mai mult decat la nivel de idei aici... e dificil, consumator de timp si nici nu putem sa punem atatea intrebari cate ne-ar fi necesare.
NU avem nici actele in fata.
Sunt si avocati ieftini, puteti plati in rate, uneori e posibil sa iesiti mai ieftin cu avocat.
Oricum, daca nu puteti, mergeti macar la o consultatie... macar discutati fata in fata, va clarificati niste nelamuriri, stabiliti o linie pe care sa o urmati.
Altfel, reveniti, va mai ajutam.