avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se pot formula concomitent revizuirea si contestatia ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Se pot formula concomitent revizuirea si contestatia in anulare?

am un proces care s-a terminat la recurs, nefavorabil mie
la recurs instanta a hotarat sa nu anuleze TP al paratilor pt suprafata ce se suprapune cu proprietatea mea
in cazul de fata hotararea nu a clarificat nimic din cererea de chemare in judecata, sau mai bine zis a anulat partial hotararea data de catre prima instanta
in cazul de fata nu se poate pune in aplicare hotararea data la recurs deoarece cauza a ramas ca inainte de prima judecata
a doua problema este ca instanta de recurs nu a cercetat indeajuns cazul
cand a judecat pe fond. Parata Com Loc a cerut instantei respingerea primei hotarari pe motiv ca pe actul meu de proprietate nu era trecut nr de parcela in litigiu. In fapt nu era parcela trecuta la nici o suprafata si pe un inscris din dosar mentioneaza ca asa se scriau prima data Tp
Primele TP nu au avut trecute parcelele, in locul lor fiint trecuta locatia( punctul)
toate au fost facute la fel
apoi mai tarziu cand s-a emis TP al paratilor s-a trecut si nr de parcela
terenurile se suprapun
asadar, spuneam atunci cand s-a judecat in recurs pe fond parata com loc a mentionat acest lucru
instata m-a criticat ca de ce nu am mers la com locala sa-mi treaca nr de parcela
L a inceput nu am stiut de diferenta aceasta, iar mai tarziu acest lucru nu mai era posibil deoarece eu intrasem in conflict cu com locala , iar schitele parcelare in zona de litigiu au fost modificate de primarie, fara a avea la baza acte oficiale
acest lucru este mentionat intr- o decizie data de Trib
Din inscrisurile de la dosar se poate constata ca parcela mea este cea indicata- pe schitele de la OCPI sunt trecuti 2 propr pe aceiasi parcela , Tp ale vecinilor arata ca aceeia este parcela, iar, paratii ma recunosc ca proprietar in partea de nord fiind trecuta ca vecin in TP
acestea fiind spuse ce trebuie sa fac contestatie in anulare sau de revizuire
nu pot pune avocat
multumesc

Alte discuții în legătură

Cum sa fac carte funciara in acest caz? dogarudobra dogarudobra am o suprafata de 2500mp de teren detinuti cu TP Din 2005, 1000mp din acest teren a fost dat in proprietate altei persoane cu 4 ani mai tarziu un mod ... (vezi toată discuția)
Recursul poate fi facut si de parat si de partea vatamata? dogarudobra dogarudobra am un proces cu 3 capete de cerere 1. revendicarea supr de 2500mp, pt care am TP 2. actualizarea a 2 vecini care s-au schimbat dupa eliberarea TP 3. ... (vezi toată discuția)
Sa ma mai plang la csm? dogarudobra dogarudobra se poate face plangere la CSM cu referire la judecarea a doua procese, unul civil si unul penal? Este vorba despre aceiasi suprafata de teren insa, pricina a ... (vezi toată discuția)