avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestatie pt demisie fortata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestatie pt demisie fortata

In ce termen se poate contesta o demisie fortata, si unde? A fost "smulsa" de directoarea de HR, la ideea ei, in urma trimiterii unui mail, pe 5.04, in care povesteam ca ma supar daca nu sunt promovata si poate sa ma considere in preaviz daca primesc un raspuns negativ de la directorul general. Raspunsul a fost negativ, dar am aflat asta pe 29.04. Asa ca d-na de la HR, mi-a zis ca mai am o zi de preaviz, si sa-mi scriu demisia retroactiv, cu data mail-ului. Am facut asta, in necunostinta de cauza, dar mail-ul nu avea nici o valoare, pt ca nu era semnat de mana. Va rog sa-mi spuneti cat este de ilegal ceea ce a facut doamna de la HR si ce as putea sa-i spun in legatura cu demisia prin constrangere.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Rubia Rubia , Consultant resurse umane 12:47, 5 Mai 2009
In principiu demisia este un act irevocabi astfel incit posibilitatea de a va plinge impotriva ei daca a fost integistrata are sanse reduse. Demisia poate fi retractata numai cu acordul angajatorului. Insa, daca considerati ca intentia dv., nu a fost sa demisionati va puteti plinge impotriva deciziei prin care se ia act de demisie in termen de 30 de zile de la data de la care ati aratat ca demisia isi produce efectele la sectia specializata in litigii de munca a tribunalului.
Va multumesc pt raspunsul rapid. Dar in ce termen ma pot plange, in 30 de zile de la terminarea preavizului? Iar cu directorul de HR ce fac, nu poate fi pedepsit in niciun fel?
1. In termen de 30 de zile calendaristice de la primirea deciziei de incetare a contractului de munca. Insa va trebui sa aveti dovezi ca ati fost fortata de respectivul director de HR sa demisionati. Si sincer, nu stiu cum o veti face...
A, multumesc. Am salvat mail-ul pe care l-a considerat preaviz. Si mai am nevoie si de martori? Dar in judecata nu pot s-o dau?
Poate nu mi-am baut cafeaua de dimineata, dar vreti sa spuneti ca v-ati dat demisia fara sa stiti? Iar acum doriti sa contestati actul unilateral de vointa al dumneavoastra?
Sa ne tineti la curent!

Alte discuții în legătură

Procedura demisie....e legal ca o demisie semnata din 4.9 sa ... Ghio86 Ghio86 Procedura demisie....E legal ca o demisie semnata din 4.9 sa fie înregistrată pe 20.9?? (vezi toată discuția)
Reangajare d_ni3l d_ni3l Am o mica problema, acum 3 zile mi-am dat demisia din compania unde lucram, ultima zi lucrata era ziua de 9-vinerea, iar demisia era datata cu 10-sambata. ... (vezi toată discuția)
Dacă am trimis demisia în scris către angajator fiind presat/forțat ... Ghio86 Ghio86 Dacă am trimis demisia în scris către angajator fiind presat/forțat de superiorul direct sa.o scriu dar nu a fost încă înregistrată în sistemul hr al ... (vezi toată discuția)