buna ziua, as dori sa stiu daca un consilier juridic inscris in baroul consilierilor juridici are dreptul de a da consultatii juridice contra cost pe firma personala si in acelasi timp sa participe ca imputernicit la un proces pt aceasi parte. (adica asociatia de propietari). mai exact asoc de prop cu care sunt in proces a platit pe firma ei consiliere juridica dupa care i-a dat si imputernicire sa participe din partea asoc de prop la proces. Jurista spune ca la proces vine pro bono, dar se cer cheltuieli de judecata si acolo. judecatoarea pana acum se face ca nu aude cand ii spun ca nici macar imputernicirea cu care a venit si a depuso la dosar nu este semnata si stampilata de catre asoc de prop. iar jurista asta umbla cand vrea in dosar si ia acte din el. cei din judecatoria sector 6 bucuresti se fac ca nu vad. ce pot face ?
si fara sa ai semnatura si stampila pe imputernicire poti reprezenta in instanta. iar cand spun ca umbla in dosar si ia ce doreste , va asigur ca am depus eu la dosar chitante xerox dupa platile facute de mine si cateva au disparut. probabil a crezut ca sunt originalele dar erau xerox color si taiate si au disparut .oricum am depus altele. dar devine iritant mai ales ca respectiva consiliera mi-a spus ca daca semnez pt partidul PC ma ajuta sa castig procesul. o cred in stare de orice.
nu, este efectiv o hartie A4 pe care scrie ca o imputerniceste asoc de prop, fara semnatura si stampila. stiu foarte bine cum arata o procura sau un act validat de notar. este o hartioe care o popate scoate oricine la imprimanta. suntem in romania si da se poate asa ceva , iar judecatorul se face ca nu vede.
Frattilor unde pot sa fac reclamatie impotriva acestei consiliere juridice care este si consiliera la primaria sector 6 si incalca legea; adica L 514/2003, Art.18 - Exercitarea activitatilor profesionale specifice consilierului juridic este incompatibila cu:
a). calitatea de avocat, membru a baroului;
b). activitatile care lezeaza independenta profesiei de consilier juridic si demnitatea acesteia sau bunele moravuri;
c). orice alta profesie autorizata sau salarizata în tara sau strainatate;
d). activitatea publicistica salarizata;
f). functia de administrator în cadrul societatilor comerciale;
g). activitatea de lichidator în cadrul procedurilor de reorganizare si lichidare judiciara - aceasta incompatibilitate vizând doar categoria consilierilor juridici salarizati în cadrul serviciilor de contencios juridic;
h). deputat sau senator, consilier în consiliile locale sau judetene, în conditiile legii;
i). exercitarea functiei de judecator, procuror, notar public sau executor judecatoresc; j). îndeplinirea oricaror functii publice eligibile;
k). alte incompatibilitati prevazute de lege sau rezultate din conflict de interese, în conditiile legii.