avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Acte vanzare-cumparare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Acte vanzare-cumparare auto

In 2012 am vandut un autoturism . Masina a fost radiata de la fisc si i-a fost inmanata fisa fiscala cumparatorului. Vanzarea s-a facut prin contract vanzare-cumparare.
Acum vreo 2 luni am fost contactata de o alta persoana care imi cerea fiscala pentru ca vrea sa cumpere masina si a vazut ca e pe numele meu (cel care a cumparat-o nu a trecut-o nici la fisc). Ceea ce inseamna ca pe langa faptul ca a circulat 2 ani cu masina inscrisa la politie pe numele meu si fara impozit achitat, a si vandut-o altcuiva.
Astazi am fost contactata de un alt domn care a cumparat masina de la cel dinainte si vrea fiscala. I-am spus ca eu am scos deja fiscala in 2012 si ca taxa auto a fost recuperata, iar domnul mi-a raspuns binedispus "Aaaa, pai nici nu ma gandesc sa o inmatriculez pe mine , o tin asa" , la care eu i-am spus " Adica? " " Pai daca a fost recuperata taxa nu o mai trec pe mine" .
Ideea e ca nu am trecut nimic la rubrica de instrainare pe talon.

Ce pot face ?
Cel mai recent răspuns: tynatwine , utilizator 13:43, 27 Iulie 2014
Pentru solutionare,comunicati oficial la SPR evidenta auto ca dv ati instrainat bunul auto prin contract de vanzare cumparare
Am dreptul sa-l dau in judecata pe primul cumparator ? Tocmai am alfat ca cei care au cumparat dupa masina nu au niciunul contract vanzare-cumparare cu cel la care am vandut eu masina. Pot cere daune ?
Erati indreptatit sa solicitati daune in situatia in care respectati intocmai procedura legala de instrainare bun mobil, respectiv si etapa completarii talonului auto-obligatie de care dv nu v-ati achitat si care a fost sesizata de catre cumparator
Dv ,concret ce temei legal intelegeti sa invocati in eventuala actionare in judecata a cumparatorului ?
Ultima modificare: Luni, 12 Mai 2014
ynocentta, utilizator
Nici pentru faptul ca a circulat 2 ani fara a plati impozit nu-l pot taxa ? Dar daca am primit o amenda ?
@tynatwine
Sper sa iti pot fi de folos prin acest post.
Ai contractul de vanzare-cumparare? Daca da, fa-i o copie, du-te la Anaf plateste o taxa de 5 lei, cere un fiscal de la Primarie cum ca n-ai datorii, apoi mergi cu actele acestea la Directia de Inmatriculari. Aaa, mai fa o notificare, o cerere prin care ii rogi pe cei de la Inmatriculari sa faca mentiunea in baza de date, ca masina e vanduta.
Dupa aceea in cazul in care masina va fi prinsa fara rovinieta, amenda ii va veni celui caruia i-ai vandut masina. Simplu, nu?
E excelenta aceasta mentiune si din cate stiu eu e destul de noua. Multa lume nu stie de ea.

Apoi, mai poti face ceva: da-l in judecata si astfel vei obtine o hotarare judecatoreasca prin care iti poti radia masina.

Aveti tot dreptul sa-l dati in judecata, chiar ar fi indicat!

Numai bine!
Ultima modificare: Joi, 15 Mai 2014
Andrei Andrei, Alte profesii

Alte discuții în legătură

Directia inmatriculari - anuntare vanzare autoturism ContSters320352 ContSters320352 Buna ziua. Am urmatoarea problema si nu stiu ce sa fac, va rog ajutati-ma cu un sfat: in urma cu 2 ani am vandut o masina unei persoane din alt judet. Acea ... (vezi toată discuția)
Radiere vehicul Roby1967 Roby1967 Am vandut o masina in urma cu 4 ani ! S-a intocmit act de vanzare, am eliberat fisa fiscala...In aceasta perioada ma sina a fost revanduta de mai multe ori , ... (vezi toată discuția)
Buna seara , am și eu următoarea întrebare, am cumpărat un ... Brckbrasov Brckbrasov Buna seara , am și eu următoarea întrebare, am cumpărat un autoturism de la cineva care se ocupa cu vânzări/ cumpărări auto proprietarul din acte i a ... (vezi toată discuția)