Buna!Am un baietel de 12 ani in custodia mea si as dori sa stiu ce acte am nevoie pt a-l scoate din tara..am inteles ca e nevoie de o procura de la notar din partea tatalui..totusi am avut un proces lung cu tatal copilului,un proces de recunoastere a paternitatii,dupa acest proces a cerut program pt copil si ii da o pensie alimentara..am tot avut scandale repetate cu tatal copilului,am ajuns si pe la politie..asa ca m-am saturat si m-am mutat de 4 ani in alt oras,imi era efectiv rusine de oamenii din orasul meu din cauza scandalurilor facute in public..de 4 ani nu a mai cautat copilul..totusi intrebarea mea este am nevoie in cazul asta si de acceptul lui?ce acte trebuie facute?astept un raspuns!va multumesc!
Daca in hotararea judecatoreasca instanta a dispus exercitatea autoritatii parintesti in ceea ce priveste minorul in favoarea dvoastra exclusiv sau v-ati judecat pe vechiul cod civil si vi s-a incredintat minorul, atunci puteti iesi din tara in UE, fara probleme, avand asupra dvoastra hotararea legalizata.
Daca nu, atunci aveti nevoie de o procura notariala din partea tatalui pt. a iesi din tara cu minorul.
Daca nu reusiti sa va intelegeti in aceasta privinta, atunci trebuie sa formulati o noua cerere de chemare in judecata impotriva acestuia pt. a solicita instantei sa va incuviinteze dreptul de iesi din tara insotita de minor.
Din ce ziceti ar rezulta ca aveti copilul in incredintare, deci nu aveti nevoie de acordul tatalui pt a iesi cu copilul din tara. Daca reusiti sa ii faceti pasaport in baza hotararii, o sa iesiti din tara tot cu acea hotarare.