avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... incalcare hj?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

incalcare hj?

Buna ziua, am urmatoarea problema: am avut 4 procese pe recuperare sporuri pe care le-am castigat prin exceptii, nu s-a ajuns nici o data la judecarea fondului problemei. Sporurile in discutie au fost constatate ca nelegale de C.Conturi, mi s-au imputat iar vreme de 4 ani am tot umblat prin tribunale si curtea de apel. Cum se stinge datoria? Cine plateste suma respectiva? Cu toate ca nu ma obliga nici o sentinta sa returnez acea suma, toate fiindu-mi favorabile, cei implicati incearca sa ma determine/oblige sa o platesc. Pot sa returnez aceasta suma doar cu acordul meu daca pe ultima HJ spune ca sumele sunt prescrise? Sunt presiuni puternice in vederea recuperarii datoriei si as prefera sa platesc eu chiar daca nu sunt vinovata pentru a se incheia acest calvar. Ce repercusiuni poate avea acest lucru asupra mea in viitor, se poate considera acordul meu pentru restituirea sporurilor in cauza pe anul 2008 un acord tacit pentru anii 2009, ...etc?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:29, 13 Mai 2014
Eu nu inteleg de ce sa platiti daca s-a constatat prin hotarari definitive ca nu aveti nimc de restituit.

Sa faca presiuni cat vor. Nu au temei legal sa incaseze acei bani, nu va pot forta sa ii platiti. Cui ii inregistreaza in acte ?

Amenintati si dvs cu plangeri la organele competente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, în cazul unei datorii mai vechi de 3 ani la plata ... timpuriu timpuriu Bună seara ,în cazul unei datorii mai vechi de 3 ani la plata cheltuielilor de întreținere ,intervine prescrierea ... Întrebarea mea este ,prescrierea ... (vezi toată discuția)
Recuperare sporuri personal contractual primarie petrevica petrevica Buna ziua Sunt angajata contractual in cadrul primariei unei comune din Bacau. In urma controlului Camerei de Conturi din noiembrie 2012 s-a stabilit ca ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari refuza restituirea sumei platite in avans mihacireasa mihacireasa Suntem societate comerciala si avem un spatiu comercial care apartine de o Asociatie de Proprietari. Au fost tot felul de probleme cu debite nejustificate ... (vezi toată discuția)