avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie cu clauza de intretinere

Buna ziua, bunica mea vrea sa-mi doneze cu clauza de intretinere o cota parte dintr-o casa si teren unde este copropietara cu unul din copii ( nu tatal meu ) eu fiind nepotul fiului cel mare (bunica are 4 copii), mentionez ca bunica m-ai detine si alte proprietati (apartamente, terenuri etc.) , va rog sa-mi spuneti daca pentru a-mi face aceasta donatie cu clauza este nevoie ca ceilalti copii sa depuna declaratii ca sunt de acord cu donatia ( asa mi-a spus notarul conform noului cod civil), va rog sa ma ajutati urgent. Multumesc.
Parerea mea este sa faceti contract vanzare cumparare cu intretinere viagera si drept de uzufruct, costa mai mult dar este mai greu de atacat la decesul bunicii dvs. de mostenitori (copii) si nici nu este necesara prezenta copiilor dansei.:luck:
Nu e nevoie de declaratii din partea copiilor. Ori va doneaza ( va da gratuit ceva), ori va da ceva cu conditia s-o intretineti.. incheiati un contract de intretinere daca tot o veti ingriji.
Contract de vanzare incheiati daca dati bani sau si bani pe langa intretinere, altfel, nu.
Incheiati un contract de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare-cumparare ameliaz ameliaz Bunica mea are 2 copii, unul a decedat in urma cu 2 ani si unul este dornic sa obtina casa in care locuieste bunica impreuna cu nepotii ei(nepotii fiind din ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu clauza uzufruct viager marius2222 marius2222 Bunicii mei ,de pe mama ,au facut un act de intretinere cu clauza de uzufuct viager lui nepotul lor,fiul lui matusa mea (eu fiind tot nepotul lor).Contractul a ... (vezi toată discuția)
Mostenire costache1 costache1 sotul meu e singur la parinti ca sa ne dea casa soacra prin vazare cumparare cum trebuie sa facem actele ia ar avea pretentie la o camera dar actele sa ... (vezi toată discuția)