avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Ctr de Cesiune intre 2 persoane fizice
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Ctr de Cesiune intre 2 persoane fizice

Ctr de Cesiune intre 2 persoane fizice se poate face sub semnatura privata?
Cel mai recent răspuns: adela05 , utilizator 12:17, 13 Mai 2014
~ Conținut șters la cerere ~
As raspunde ca totul depinde de ceea ce se cesioneaza.
-daca se cesioneaza parti sociale -aplicati prevederile Legii 31/1990
-daca se cesioneaza creante, depinde de felul cesiunii. Astfel, potrivit art. 1567 Ncc, alin (2), cand cesiunea este cu titlu gratuit urmeaza dispozitiile aplicabile in materia contractului de donatie (adica necesita intocmirea documentelor in forma autentica), iar potrivit alin. (3), cand cesiunea este cu titlu oneros urmeaza dispozitiile aplicabile in materia contractului de vanzare-cumparare
Se cesioneaza partile sociale dintr-un SRL.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiunea de creanta Simona Maria Simona Maria intrebare:a semnat cineva contract de cesiunea de creanta cu titlu gratuit pe ncc? se incheie in forma autentica?( vezi art.1567 ncc) iar daca e ces de ... (vezi toată discuția)
Cesiune de parti sociale sa privatizat prin metoda mebo DanCatalina DanCatalina Vreau sa intru in posesia unor actiuni la un SA care a fost privatizat prin metoda MEBO. O ruda de-a mea doreste sa imi ofere cu titlu gratuit aceste actiuni. ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui srl PinteaRaul PinteaRaul Buna ziua , De curand am infintat un SRL,cu un singur punct de lucru si am primit o oferta de vanzare a firmei ,precizez ca firma este infintata de 3 luni ,nu ... (vezi toată discuția)