avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Vanzarea unui Srl
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Vanzarea unui Srl

Buna ziua ,
De curand am infintat un SRL,cu un singur punct de lucru si am primit o oferta de vanzare a firmei ,precizez ca firma este infintata de 3 luni ,nu are datorii catre stat sau angajati.Ma intereseaza ,care este procedura de vanzare a firmei?
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 08:42, 25 Aprilie 2012
"vanzarea" se face prin Registrul Comertului...se face un act aditional la statutul initial, prin care se cesioneaza partile sociale ale firmei...
Multumesc frumos!
Denumirea corecta a operatiunii este cesiune de parti sociale.
Cesiunea de parti sociale se inregistraza in registrul comertului si se efectueaza in 2 etape.
1. hotararea AGA privind transmiterea partilor sociale si publicarea in monitorul oficial, prin intermediul registrului comertului si
2. dupa trecerea unui termen de asteptare de 30 de zile inregistrarea cesiunii de parti sociale in registrul comertului.
Din cate stiu, cesiunea se face fara bani. De-asta se cheama cesiune.
Vanzarea este posibila. Poate ca omul a primit o oferta f grasa.... Asta nu se face prin cesiune.
Domnule retlavn nu aveti dreptate ca cesiunea se face fara bani ; Din dictionar "CESIÚNE, cesiuni, s.f. Transmitere de către o persoană altei persoane a unui drept de creanță cu titlu oneros în temeiul unui contract." sau o alta definitie, dar cam cu acelasi continut :CESIÚNE s.f. Contract prin care creditorul transmite unei persoane, contra unei sume de bani, drepturile pe care le are față de datornicul său"
Cum sa-si cesioneze partile sociale cineva la altcineva( cade fapt asta se intampla cand intr-o firma se schimba asociatii sau actionarii) in mod gratuit. Ca doar nu face donatie.
Prin urmare , d-le Printea Raul mergeti la Oficiul Registrului Comertului din localitatea unde are sediu firma si rezolvati foarte simplu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura cesiune/vanzare parti sociale ally123 ally123 Care este procedura de cesiune si cea de vanzare a partilor sociale catre unul din asociati? In cazul de fata exista 2 asociati care detin 50%-50%. Am ... (vezi toată discuția)
Cesionare firma ileana18 ileana18 Buna, Pe 10 septembrie am fost la Reg. Comertului pentru a comunica decizia actionarilor de a cesiona o firma; din cate am inteles, dureaza 30 de zile pana ... (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! O firma cu 2 asociati, din care unul este si administrator, cesioneaza partile sociale unei alte persoane care va avea calitatea de asociat unic si ... (vezi toată discuția)