Buna ziua ,
De curand am infintat un SRL,cu un singur punct de lucru si am primit o oferta de vanzare a firmei ,precizez ca firma este infintata de 3 luni ,nu are datorii catre stat sau angajati.Ma intereseaza ,care este procedura de vanzare a firmei?
Denumirea corecta a operatiunii este cesiune de parti sociale.
Cesiunea de parti sociale se inregistraza in registrul comertului si se efectueaza in 2 etape.
1. hotararea AGA privind transmiterea partilor sociale si publicarea in monitorul oficial, prin intermediul registrului comertului si
2. dupa trecerea unui termen de asteptare de 30 de zile inregistrarea cesiunii de parti sociale in registrul comertului.
Din cate stiu, cesiunea se face fara bani. De-asta se cheama cesiune.
Vanzarea este posibila. Poate ca omul a primit o oferta f grasa.... Asta nu se face prin cesiune.
Domnule retlavn nu aveti dreptate ca cesiunea se face fara bani ; Din dictionar "CESIÚNE, cesiuni, s.f. Transmitere de către o persoană altei persoane a unui drept de creanță cu titlu oneros în temeiul unui contract." sau o alta definitie, dar cam cu acelasi continut :CESIÚNE s.f. Contract prin care creditorul transmite unei persoane, contra unei sume de bani, drepturile pe care le are față de datornicul său"
Cum sa-si cesioneze partile sociale cineva la altcineva( cade fapt asta se intampla cand intr-o firma se schimba asociatii sau actionarii) in mod gratuit. Ca doar nu face donatie.
Prin urmare , d-le Printea Raul mergeti la Oficiul Registrului Comertului din localitatea unde are sediu firma si rezolvati foarte simplu
Cesionare firma
ileana18
Buna,
Pe 10 septembrie am fost la Reg. Comertului pentru a comunica decizia actionarilor de a cesiona o firma; din cate am inteles, dureaza 30 de zile pana ... (vezi toată discuția)