avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Indicarea gresita in minuta a caii de atac
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Indicarea gresita in minuta a caii de atac

Intr-un litigiu de munca pornit pe vechiul cod calea de atac este recursul in cazul in care instant in minuta publicata pe site ECRIS indica calea de atac ca fiind apelul in loc de recurs ar trebui sa modifice obligatoriu printr-o alta sedinta un camera deconsiliu aceasta greselea de eroare materiala?
Ma gindesc ca daca nu se exercita calea de atac recurs interment de 10 zile si se exercita calea de atac apel in 15 zile recursul va fi respins ca tardive cu siguranta.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:25, 13 Mai 2014
calea de atac este recursul in 10 zile de la comunicare pe vechiul cod.se poate califica si in calea de atac sau cerere separata
Cel ce are interes sa atace sentinta va trebui sa declare in termenul prevazut de lege calea de atac legala, indiferent de mentiunile din minuta.

Nu se va putea prevala de aceasta greseala si sa declare o alta cale de atac decat cea legala sau cu depasirea termenului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce mai pot face dacã am exercitat recursul în termenul menþionat eronat în hotãrâre? oanaportar oanaportar in hotare se mentiona 15 zile pt. promovare recurs, de la comunicarea hotararii. Recursul a fost depus in interiorul celor 15 zile. Dar, daca in litigii de ... (vezi toată discuția)
Recurs ? sau apel ? oanaportar oanaportar Buna seara ! Este vorba despre un litigiu prin care s-a cerut angajarea raspunderii civile delictuale a fostului contabil sef. Institutia a pierdut ... (vezi toată discuția)
Recurs la iccj carstea valentin carstea valentin ICCJ a respins recursul inaintat ca tardiv desi se vede clar ca hotarirea curtii de apel este redactata pe data de 08.10.2008 ,iar recursul este depus pe data ... (vezi toată discuția)