avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Varsta pensionare asistenta medicala sau pana la ce ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Varsta pensionare asistenta medicala sau pana la ce varsta se poate lucra la stat

Buna ziua,
Doresc sa adresez forumului o intrebare referitoare la varsta de pensionare pentru asistentii medicali, angajati la stat, care lucreaza la un sanatoriu de persoane cu probleme mentale.
Mai exact mama mea a fost pusa in situatia de a iesi fortat la pensie, de catre managerul spitalului unde lucreaza, datorita unei ordonante guvernamentale date anul acesta, deci, varsta de maxima de pensionare pentru femei ar fi, mai nou, 59 ani. Mentionez ca judetul unde lucreaza este Constanta.
Este corect? A aparut o asemenea ordonata care sa stipuleze clar ca femeile nu pot lucra mai mult de 59 de ani, in domeniul medical?

Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:03, 19 Mai 2014
Buna ziua,
Nu este nici o ordonanta, este vorba despre Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.
adolfinapop a scris:

Buna ziua,
Nu este nici o ordonanta, este vorba despre Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Multumesc pentru raspuns,
Insa mama mea acum are 61 de ani, deci daca intr-adevar s-ar fi aplicat legea de mai sus, respectiv 2632010, atunci, de 2 ani, ea ar lucra in ilegalitate?
Problema pe care o am eu si motivul acestui tread este daca s-a schimbat legsilatia de curand, sau fiecare spital poate sa-si tina sau trimita spre pensionare angajatii in functi de regulamentul intern?

Multumesc anticipat,
O.U.G.144/2008

Art. 22

(4) Asistenţii medicali generalişti, moaşele şi asistenţii medicali se pensionează la vârsta de 65 de ani, indiferent de sex.

[ link extern ]
Dupa 3 saptamani s-a modificat din nou legislatia:

[ link extern ]
Ultimele informatii:

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare asistent farmacie de spital BrancoveanuEcaterina BrancoveanuEcaterina V-as ruga sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: care este data iesirii la pensie pentru limita de varsta, pentru o asistenta medicala de spital (bugetara), ... (vezi toată discuția)
Cum se poate evita iesirea la pensie? tudorana tudorana buna seara mama mea indeplinea conditiile de pensionare din martie 2012, dar acum cei de la spitalul unde lucreaza o someaza sa depuna dosarul. cum poate ... (vezi toată discuția)
Cand se poate pensiona un asistent medical care a realizat un stagiu de cotizare de 38 de ani? chilom chilom asistent medical cu varsta de 58,4 si ani de cotizare 37,7 pot depune dosar de pensoinare? (vezi toată discuția)