avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Sunt deductibile cheltuielile cu reparatiile ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Sunt deductibile cheltuielile cu reparatiile acoperisului la sediu?

Un PFA (Notariat) functioneaza intr-o vila proprietatea persoanei fizice in baza unui contract de comodat pe periada nelimitata . In contractul de comodat este prevazut ca nu se achita nimic pentru dreptul de folosinta, dar notariatul are obligatia de a achita toate utilitatile , cheltuielile de intretinere si sa pastreze spatiul in starea in care i-a fost predat.Dupa furtunile din ultima vreme,sunt probleme la acoperis si necesita investitii majore si urgente.Intrebarea este daca aceste investitii sunt cheltuieli deductibile pentru PFA? Stiu ca in situatia in care era vb de contract de chirie pe o anumita perioada se calculau toate investitiile si se inregistrau amortizari pe perioada de valabilitate a contractului , cata vreme contractul este pe perioada nelimitata cum se procedeaza? Multumesc pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 13:47, 15 Mai 2014
Da, procentual cu cota detinuta de pfa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare cheltuieli amenajare sediu este legal fara ca sediul sa fie al firmei floriral floriral cheltuielile cu amenajarea unui sediu fara ca acesta sa fie al firmei, de fapt exista doar contractul de comodat , se pot deconta (vezi toată discuția)
Contract comodat bulzanv bulzanv Firma noastra a luat un credit pt achizitia unei locuinte pe persoana fizica ,Ulterior a facut contract de comodat intre firma si persoana fizica privind ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile pfa marioarasimion marioarasimion Buna ziua , Am nevoie de ajutor in urmatoarea situatie: Sunt PFA si imi desfasor activitatea intr-un spatiu obtinut prin comodat de la un SRL. Prin urmare ... (vezi toată discuția)