avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrebare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrebare

pot sa dau firma angajatoare in judecata pentru nerespectarea CIM daca in termen de 30 zile nu primesc nici un raspuns legat de noul loc de desfasurare al activitatii?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 10:41, 6 Mai 2009
Sa inncelegem ca aveti CIM -ul suspendat?
1.Depinde cum s-a modificat locul de desfasurare a activitatii si ce scria in CIM.
2. Ar fi bine sa dati amanunte.despre cum s-a intamplat.
Intrebarea dvs. nu este foarte bine formulata.
Cu toate acestea incerc un raspuns:
1. puteti "da in judecata" pe oricine atata vreme cat va considerati lezat in interesele dvs. Problema admisibilitatii cererii este altceva. Nu prea vad (in lipsa altor detalii) pentru ce ati putea actiona angajatorul: poate sa cereti daune morale ca urmare a tratamentului suferit la locul de munca?
2. Daca angajatorul dvs este asa cum banuiesc o intreprindere privata, aceasta nu are aceleasi obligatii de raspuns ca institutiile de stat in cazul cererilor si petitiilor. De regula aceste termene si conditiile in care se raspunde sunt prevazute in ROI sau CCM.
3. Daca angajatorul v-a modificat locul de munca (presupun ca in sensul fizic, adica nu mai lucrati in acelasi loc din spatiu :D) atunci se ridica intrebarea daca a incalcat CIM, CCM sau alte documente care guverneaza relatia de munca dintre el si dvs. De obicei, locul efectiv de munca, mijloacele cu care aceasta se realizeaza sunt la latitudinea angajatorului, care are dreptul sa-si organizeze activitatea asa cum doreste.

Incercati in viitor sa oferiti mai multe informatii. Va este util in primul rand dvs.
Raspuns.
1. De principiu, oricine poate sa dea in judecata pe oricine, pentru orice. Evident trebuie sa o faca cu buna credinta si nu in scop sicanator.
2. Locul de munca se poate modifica ca urmare a: delegarii, detasarii, prin decizie de sanctionare disciplinara, ca masura de protectie pentru salariat, pentru motive de forta majora.
Regula, in cazul schimbarii locului de munca se face prin ACT ADITIONAL la contractul de munca. Act aditional care in termen de 5 zile se depune la I.T.M. (se inreggistreaza). Act aditional care se semneaza si de dvs. Si atunci va intreb eu, daca am semnat actul aditional ce mai contest ? (am fost in eroare cand am semnat, m-au obligat altii cu forta ?) se presupune ca atat timp cat o persoana este majora (si cu act medical apt de munca) stie ce semneaza.
Exceptia, locul de munca poate fi modificat si prin DECIZIA angajatorului aici intra sanctiunea disciplinara si atunci se contesta la Tribunal in termen de 30 zile calendaristice de la primirea deciziei. Mai exact, se contesta actele unilaterale (asa cum sunt deciziile)
Colegii mei au dreptate nu ati dat suficiente relatii, daca ati fi mai explicita, ar fi in interesul dvs.
Inocentia
sa fiu mai explicit.incepand cu data de 01.04.2009 contractul de inchiriere unde sa afla sediul social al firmei si unde aveam si birourilr a expirat acesta nemaifiind innoit de catre administrator.Am fost obligat de catre cei care detin spatiul sa-l eliberez .Am notificat firma de consultanta care reprezinta angajatorul(acesta fiind cetatean strain)ca trebuie sa eliberez spatiul si sa-mi comunice in cel mai scurt timp unde sa mut mobilierul , documentele firmei si unde imi voi desfasura activitatea in continuare.Pana la aceasta data nu am primit nici un fel document prin care sa mi se comunice acest lucru.Neputind sa las lucrurile in strada le-am depozitat la mine la domiciliu.Incepand cu data de 01.04.09 ma aflu in imposibilitatea de a-mi desfasura activitatea . Apropo acum am aflat ca inca nu se stie cand si daca voi primii salariul aferent lunii Aprilie din lipsa de fonduri.Ziua de plata a salariului era intre 1 si 3 al lunii.In acest caz ce pot sa fac?Mi sa spus ca nu voi fi concediat pentru ca nu au bani pentru plata salariilor compensatorii asa ca ar fi bine daca mi-as depune demisia.
Ultima modificare: Marți, 5 Mai 2009
bonprice, utilizator

Alte discuții în legătură

Gravida, micsorare salariu Maya_Rebecca Maya_Rebecca buna ziua, lucrez intr-o firma cu 4 actionari. sunt gravida. administratorul firmei se poarta foarte urat cu mine si cred ca intentioneaza sa-mi micsoreze ... (vezi toată discuția)
Retrogradare abuziva geosau geosau in 25 ianuarie 2010 am fost retrogradat din functia de casier la cea de manipulatnt marfa,am inteles ca retrogradarea nu poate depasi 60 de zile. eu am stat in ... (vezi toată discuția)
Contract indididual de munca - nelamurire Nina1 Nina1 Poate fi angajata o persoana in cadrul unei firme ce are ca domeniul de activitate \"Activitate de consultanta pentru afaceri si management\" in functia de ... (vezi toată discuția)