Bună seara, as dori sa primesc răspuns la următoarea situaţie: donatorul a inaintat proces de revocare a donatiei-fără sarcini-. Unul dintre donatari a murit- soţul meu in anul 2012. In prima instantă, donatia a rămas ca irevocabil. Au contestat rezolutia-cu minciuni- astfel a ajubs la curtea de apel unde s-a dat verdictul ca irevocabil donatia. Intrebarea mea este ca aceasta rezolutie de la curtea de apel se poate ataca si pâna unde si când éi de câte ori? curtea de apel-contestaţie.. iccj...
Mulţumesc pentru răspuns.
Daca v-ati judecat pe vechiul Cod de procedura civila, impotriva deciziei date de catre Curtea de Apel se mai face recurs! Mai are insa si posibilitatea de a formula si cai extraordinare de atac- revizuire si contestatie in anulare (doar in anumite conditii!).
In schimb, daca v-ati judecat pe noul cod de procedura civila (ceea ce m-as mira, fiind intervalul de timp scurt de la data intrarii in vigoare a acestuia!), se poate ataca doar cu apel- la care se adauga cele 2 cai extraordinare de atac!
Mulţumesc pentru răspuns. ªi care sunt căile de atac extraordinar, ţinând cont că recursurile până acum au fost susţinute cu minciuni- Dl are 87 de ani, donaţia către cei 4 nepoţi( printre care soţul- a decedat) a fost fără sarcini,iar pensia lui este de cca2000 ron.El spunând că din această sumă nu se poate gospodări- dar în realitate vrea ca fiecare dintre nepoţi să-i dea în fiecare lună câte 400 ron. această sumă fiind 1600.- ca să-i cumpăr casa -ceea ce mi-a donat... şi la conciliere nici gând.
Astfel întrebarea mea este care sunt caile extraordinare de atac- revizuire si contestatie in anulare (doar in anumite conditii!). şi condiţiile în această situaţie ?
Cedo
Oana Istina
intrebare: Pentru ca o cauza sa fie acceptata la CEDO trebuie sa fi trecut prin contestatie in anulare sau revizuire sau e de ajuns numai recursul? (vezi toată discuția)
Cale de atac?
stanceni
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti ce cale de atac mai pot folosi impotriva unei sentinte irevocabile pronuntata de Curtea de Apel?
Va multumesc anticipat.
(vezi toată discuția)