avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut pentru 3 luni de zile sau in functie de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut pentru 3 luni de zile sau in functie de ce decide instanta

Buna ziua,

Pe data de 8 martie am fost implicat intr-un accident rutier. Conducatorul mopedului nu s-a asigurat in schimbarea benzii de mers si a intrat in coliziune cu autovehiculul pe care il conduceam. La testul de alcoolemie mi a iesit 0.25 in aerul expirat, 0.25 la sange la prima proba si 0.15 la a doua proba. Conducatorul mopedului, nu avea asigurare, nu purta casca, la etilotest i a iesit 0.45 in aerul expirat, iar la sange 1.
Pe dovada de reparatie a masinii si celelalte declarartii ale politistilor este specificat ca cel care conducea mopedul este vinovat de producerea accidentului.
Mi-au retinut permisul si mi-au scris pe dovada la dreptul de circulatie: dosar penal, desi, din cate stiu, la alcolemia pe care am avuto trebuia sa imi scrie conrtaventie.
Am fost zilele acestea sa am interesez daca trebuie sa dau examenul din nou p[entru a-mi recupera permisul dupa 3 luni de zile, dar nimeni din politie nu stie ce anume trebuie sa fac. Nici pana in data de azi ei nu au inregistrat dosarul la parchet.
Va rog sa imi spuneti ce ar trebui sa fac si unde ar trebui sa vorbesc sa vad daca imi pot recupera permisul dupa 3 luni de zile, sau trebuie sa ma judec in instanta.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: shorinbogdan , utilizator 09:18, 6 Mai 2009
trebuia sa contestati procesul verbal in instan ta, in 15 zile...au trecut...
acum este bine sa consultati iun avocat ca sa vedeti impreuna ce trebuie sa faceti ca sa scapati cu o amenda administrativa.

av.m.vasilescu
Problema este ca nu mi au facut nici un proces verbal. Mi-au dat doar dovada precum ca mi-au retinut permisul si dovada de reparatie a masinii.
Art. 219. din regulamentul privind aplicarea Codului rutier

(1) Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, la cererea titularului, în următoarele cazuri:
a) la expirarea termenului de suspendare, când sancţiunea a fost aplicată pentru cumul de puncte;
b) la expirarea termenului de suspendare, când sancţiunea a fost aplicată ca urmare a săvârşirii unei contravenţii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, după caz, a fost majorată cu 30 de zile, dacă titularul a promovat testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;
c) în baza certificatului medico-legal prin care se confirmă că afecţiunile medicale care au determinat declararea persoanei respective ca inaptă medical au încetat.
Ultima modificare: Marți, 5 Mai 2009
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
multumesc pentru ajutor. cred ca am sa fac un sacrificiu financiar si am sa merg la un avocat pentru ca e cam dubioasa treaba cu dosarul meu. Nu mi s-a facut proces verbal, nu s-a inregistrat dosarul, nimeni din politie nu stie daca trebuie sa imi faca proces verbal, daca trebuie sa dau examenul din nou, tot ce mi au spus este ca trebuie sa astept sa vina cazierul persoanei care conducea mopedul....si astept de vreo 2 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi.a fost suspendat permisul auto in finlanda clau2233 clau2233 Mi.a fost suspendat permisul auto in finlanda pe o perioada de 5luni datorita alcolemiei de 0.45% aer expirat,nu mi s.au luat probe biologice! Autoritatile ... (vezi toată discuția)
Anularea permisului Dan2006 Dan2006 Bună ziua . Pe data de 31 ianuarie am fost oprit în trafic și în urma testului cu aparatul etilotest am fost depistat cu 0.45 în aerul expirat și 1.2 în ... (vezi toată discuția)
Buna seara. va rog sa ma ajutați cu un sfat. o cunoștința ... Lessie Lessie Buna seara. Va rog sa ma ajutați cu un sfat. O cunoștința de a mea, șofer pe camion, astăzi la ora 14 in timp ce se afla in deplasare cu camionul a fost ... (vezi toată discuția)