avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... PFA fara venituri dar cu datorii la sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

PFA fara venituri dar cu datorii la sanatate

Buna ziua,
Daca ultima mea incasare este in noiembrie anul trecut, eu nemaiavand alte contracte nici acum si nici pe viitor si PFA-ul nu este functional, dar nu pot sa-mi suspend activitatea si nici sa-l desfiintez pentru ca am datorii restante la ANAF si acelea trebuie platite, pot sa devin coasigurat in sistemul de sanatate acum in luna mai 2014 pe asigurarea sotului meu care lucreaza si contribuie lunar la CASS?
Cel mai recent răspuns: kres , utilizator 12:04, 16 Mai 2014
Nu puteti deveni co-asigurata pe venitul sotului. Cat timp detineti PFA-ul se considera ca aveti o forma de venit (chiar daca practic nu incasati nimic) si vi se va calcula fondul de santate la salariul minim pe economie lunar. Va trebui sa achitati tot CASS-ul daca aveti nevoie de astistenta medicala. Oricum se vor calcula majorari si penalitati daca aveti sume restante. Veti putea deveni co-asigurat doar daca desfiintati PFA-ul.
Ultima modificare: Vineri, 16 Mai 2014
kres, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme pfa Kitte Kitte Buna ziua . Va cer ajutorul cu speta descrisa mai jos. \\"Am facut PFA-ul in august 2011, cand lucram cu chestionare. M-am mutat la o alta firma, pe alt ... (vezi toată discuția)
Pfa in impas arg ramona arg ramona buna seara.sunt pfa,iar sotul meu lucreaza.sunt coasigurat la casa de sanatate prin el.trebuie sa-mi platesc si eu individual la cnsas?am pfa-ul de 5 ani si ... (vezi toată discuția)
Calitate asigurat sanatate cerveza123 cerveza123 Sunt casnica si doresc sa platesc asigurarea de sanatate pentru a beneficia de un consult medical. Ce acte sunt necesare pentru a beneficia de asigurarea de ... (vezi toată discuția)