avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de donatie

Buna ziua. Doresc sa fiu ajutat cu sfaturi in ceea ce priveste"contractul de donatie". Tatal meu doreste sa mi doneze pamant extravilan. Conditia dumnealui sa maocup de cartile funciare ale fiecarei parcele pentru a incheia acest act. Pentru mine este o cheltuiala cartile funciare si deaceea vrea sa intreb: Cum pot ca acest act de donatie sa l fac batut in cuie..deoarece mai am un frate care poate sa se ridice cu pretentii si eu sa raman cu cheltuiala facuta pe cartile funciare.
2. In urma donatie pot vinde o parte din pamantul extravila? Trebuie sa despagubesc pe ci eva in urma vanzarii? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 11:15, 14 Mai 2014
cel mai bine este sa va faca act de vanzare cumparare, nu donatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la serviciul impozite si taxe oroian-rodica oroian-rodica Buna ziua, In anul 1997 am cumparat un teren extravilan pentru care s-a facut contract de vanzare cumparare cu martori. In anul 2001 mai cumparat un teren, ... (vezi toată discuția)
Mosteniri, intabulari, cf rami@ rami@ Buna ziua am si eu o intrebare: Tata-l a decedat in 2013 in urma lui a lasat un titlu de proprietate cu mai multe parcele teren intravilan si extravilan ce ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare si terenul agricol Doncean Doncean Dupa vanzare cumparare am ramas cu pamantul - integral - suprafata arabila. Ce trebuie sa fac pentru a deveni noul proprietar? Am titlul de proprietate pe ... (vezi toată discuția)